img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-1-2024 17:05

2x11 jubileumfeest Onger ’t Viaduct in Maasbracht

Maasbracht - 24 januari 2024 - Op zaterdag 27 januari en zondag 28 januari viert Carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct uit Maasbracht en Brachterbeek haar 2x11-jarig jubileum met een feestelijk jubileumweekend in De Spil in Maasbracht. Bjorn & Mieke, Pruuf Mar, De Roerdassen, DJ ADMIN en DJ Hadless beloven er samen met het jubileumprinsenpaar Prins Lars I & Prinses Jill en hun gevolg een spetterend feest van te maken. Verkleden mag, maar is niet verplicht. 

2x11 jaar CV Onger 't Viaduct

Het was 28 januari 2003, een dag als alle anderen, of toch niet…? In aanloop naar carnaval had Geert Janssen het idee opgevat om dat jaar als Prins Carnaval verkleed te gaan. Met Daniëlle Wolfhagen had hij niet veel later ook een prinses aan zijn zijde. Maar ook de rest van de vriendengroep had er wel zin in om dat jaar als carnavalsvereniging eropuit te trekken, want al snel boden zich een hofnar, adjudanten en een raad van elf aan om het plaatje te complementeren.

Met carnavalisten uit zowel Maasbracht als Brachterbeek moest, gelet op de gezonde rivaliteit tussen beide kernen, een neutraal grondgebied worden gekozen als ‘Vastelaovesthoes’. Het viaduct over de Kruisweg, welke de scheiding vormt tussen beide kernen, was de meest logische keuze: Onger ’t Viaduct was geboren!

Dat Onger ‘t Viaduct, ooit ontstaan als grap, nu is uitgegroeid tot een volwaardige carnavalsvereniging met bestaansrecht in de gemeenschap blijkt wel uit het feit dat zij dit jaar hun 2x11 jubileum vieren.

Jubileumfeest

Dat jubileum vieren ze onder andere op zaterdag 27 januari in een circustent-achtige feestzaal in de Spil te Maasbracht. Het belooft een waar spektakel te worden met diverse Limburgse topartiesten. Bjorn & Mieke, Pruuf Mar, De Roerdassen, DJ ADMIN en DJ Hadless beloven er samen met het jubileumprinsenpaar Prins Lars I & Prinses Jill en hun gevolg een waar knalfeest van te maken. Dit feest, waarbij verkleden optioneel is (maar zeker niet verplicht), wil je niet missen!

Tickets kunnen worden gekocht via de website ongerviaduct.nl. De laatste tickets worden aan de dagkassa verkocht voor €11,00 per stuk.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Achtergrondfoto: Onger 't Viaduct
240124/HvL

Wellicht interessant