img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-5-2024 10:00

Geniet van recyclebaar kunstgras van Top Kunstgras

1 mei 2024 - In een tijd waar duurzaamheid steeds meer op de voorgrond treedt, neemt TopKunstgras een leidende rol door de lancering van Just Green, een kunstgrasproduct dat volledig recyclebaar is. Dit innovatieve initiatief markeert een belangrijke stap voorwaarts in de kunstgrasindustrie en weerspiegelt de overtuiging dat een verbeterde wereld begint bij onszelf. Met Just Green legt TopKunstgras de nadruk op circulariteit, een essentieel aspect dat tot op heden ontbrak in hun assortiment.  

img

Langdurige inspanningen

De totstandkoming van Just Green is het gevolg van langdurige inspanningen op het gebied van duurzaamheid, zowel in de bedrijfsvoering als in de productontwikkeling. De producent heeft zich toegelegd op het vervaardigen van kunstgras dat niet alleen duurzaam is tijdens gebruik, maar ook aan het einde van zijn levensduur. In tegenstelling tot traditionele kunstgrasvarianten, die vaak lastig te recyclen zijn vanwege hun diverse materialen, bestaat Just Green voor de volle 100% uit hetzelfde materiaal. Dit maakt het mogelijk om het kunstgras na gebruik op hoogwaardige wijze te recyclen, waardoor het een tweede leven krijgt. Het kan worden ingezet voor de productie van bijvoorbeeld tuinornamenten, lampenkappen en nieuw kunstgras.

Prachtig uiterlijk

Just Green valt niet alleen op vanwege zijn recyclebaarheid, maar ook door zijn esthetische kwaliteiten. Het kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling door een mix van groentinten en voelt bijzonder zacht aan. Deze eigenschappen maken Just Green tot een van de meest aantrekkelijke en comfortabele kunstgrasopties die Top Kunstgras aanbiedt. Bovendien heeft het product een opvallende waterdoorlaatbaarheid die tot negen keer hoger is dan bij reguliere kunstgrasvarianten, waardoor het zeer geschikt is voor intensief gebruik.

Kosteloze installatie in 2024

Ter gelegenheid van de introductie van Just Green heeft Top Kunstgras een opmerkelijke aanbieding aangekondigd. Bij deze lancering wordt het nieuwe kunstgras het hele jaar door gratis geïnstalleerd. Deze aanbieding benadrukt de toewijding van het bedrijf aan een duurzame toekomst en geeft klanten de mogelijkheid om zonder extra kosten deel te nemen aan deze milieubewuste inspanning.

Verduurzaming op meerdere vlakken

Bij Top Kunstgras gaat het streven naar duurzaamheid verder dan alleen het product zelf. Het bedrijf heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Het bedrijfspand en het magazijn worden hoofdzakelijk van energie voorzien door middel van zonne-energie, opgewekt door zonnepanelen op het dak. Eventuele extra energiebehoeften worden gedekt door windenergie uit de omgeving, waardoor het gebouw volledig gasvrij is geworden. Voor de verwarming in de winter en koeling in de zomer wordt gebruik gemaakt van een aardwarmtepomp, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik van het bedrijf en streeft naar een energieneutrale werking. De inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden ook toegepast op het wagenpark van Top Kunstgras, dat in de loop der jaren is overgestapt van dieselauto's naar hybride en volledig elektrische voertuigen, wat aanzienlijk bijdraagt aan de vermindering van de dagelijkse uitstoot van Top Kunstgras.

Just Green vertegenwoordigt een krachtige boodschap van Top Kunstgras die verder reikt dan slechts een product. Het is een statement over de gewenste richting van de industrie, waarbij de essentie van circulariteit in productontwerp wordt benadrukt. Het biedt een oplossing die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Door te kiezen voor Just Green maken klanten niet alleen een keuze voor mooi en duurzaam kunstgras, maar dragen ze ook actief bij aan een circulaire economie en een positieve impact op het milieu.

Wellicht interessant