img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-5-2024 14:53

Nieuwe wandelroute in het Leudal - 'Van Boom tot Bos wandeling'

Haelen - 1 mei 2024 - Dit jaar bestaat Staatsbosbeheer 125 jaar en om die mijlpaal te vieren is 2024 uitgeroepen tot het Jaar van het Bos! In 28 bossen verspreid over heel Nederland zijn Van Boom tot Bos wandelingen uitgezet, ook in het Leudal. Neem je telefoon mee en volg de route met onderweg diverse QR-codes voor veel achtergrondinformatie (en kleine opdrachten). Leuk voor jong én oud.

img

Van Boom tot Bos wandeling

Bomen en bossen verwonderen ons elke dag weer. In de afgelopen 125 jaar heeft Staatsbosbeheer veel verhalen verzameld. Tijd om in het Jaar van het bos die verhalen eens te vertellen. En waar kan dat beter dan buiten in het bos? Daarom hebben de boswachters van Staatsbosbeheer in 28 bossen verspreid over heel Nederland een Van Boom tot Bos wandeling uitgezet. "Tijdens deze wandeling vertellen we je meer over bomen, bos en bosbeheer."

Hoe werkt het?

Bij de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen is zo’n Van Boom tot Bos wandeling uitgezet, je volgt hier de groene route. Onderweg kom je paaltjes met een QR-code tegen. Scan deze code met je telefoon. Vanzelf komt dan een bosverhaal of een videobericht van de boswachter in beeld. Bij het beginpunt van de route op parkeerplaats in Haelen start de wandeling en vind je de eerste QR-code.

In je eigen tempo

Het mooie van de Van Boom tot Bos wandeling is dat je helemaal zelf mag bepalen wanneer en hoe je het doet. Je kunt de route in één keer lopen of in etappes. Je kunt bijvoorbeeld halverwege stoppen en bij je volgende bezoek de wandeling weer oppakken. Je kunt ook terugkomen met familie, vrienden of je gezin. 

Voor klein en groot

Achter bijna alle QR-codes zit een kleine en leuke opdracht voor kinderen (en volwassenen). Bij deze opdrachten is geen extra materiaal nodig, dit vind je in het bos.

Voor meer informatie

Kijk op de website jaarvanhetbos.nl of volg #Jaarvanhetbos.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
010524/HvL

Wellicht interessant