img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-5-2024 14:35

Voormalig gemeentehuis Haelen bestemd voor levendig woon-en werkcentrum

Haelen - 23 mei 2024 - De gemeente Leudal heeft een omgevingsvergunning verleend voor het voormalig gemeentehuis in Haelen (Raadhuisplein 1). Op de begane grond worden commerciële ruimtes gerealiseerd, aangevuld met twee levensloopbestendige woningen. Op de eerste verdieping worden nog eens vijf levensloopbestendige woningen gerealiseerd. In de buitenruimte komt er ruimte voor vergroening.

Vitaliteit van de kern Haelen

“Deze nieuwe bestemming van het voormalig gemeentehuis sluit goed aan bij onze visie om een levendig centrum te creëren waarin verschillende bevolkingsgroepen prettig kunnen wonen en werken. Bovendien draagt het bij aan de vitaliteit van de kern Haelen en de versterking van onze lokale economie door het toevoegen van kwalitatieve commerciële en kantoorruimtes”, aldus wethouder Michel Graef.

Vergroenen

Met de sloop van verouderde bebouwing aan de achterzijde en de realisatie van parkeergelegenheid op eigen terrein, wordt de buitenruimte kwalitatief versterkt met de uitvoering van een groenplan.

Bevordering leefbaarheid 

Wethouder Michel Graef: “Als gemeente willen we ons blijven inzetten voor de bevordering van de leefbaarheid in onze dorpen. Met dit project bereiken we meerdere doelen. Naast het realiseren van woningen pakken we leegstand aan en geven we de openbare ruimte een impuls. Midden in het dorp wordt het een plek om trots op te zijn, dat is het veel te lang niet geweest.”

Archieffoto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
230524/HvL

Wellicht interessant