img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-5-2024 14:10

Nieuwe toekomst voor voormalig tenniscomplex Horn

Horn - 28 mei 2024 - Het voormalige tenniscomplex aan de Beegderweg in Horn krijgt een nieuwe toekomst. Sinds 2015 wordt op deze locatie beachvolleybal gespeeld, dankzij de inzet van Beach Sports Leudal (BSL), onderdeel van volleybalvereniging Klaverblad HHC. Vrijwilligers, sponsoren en eigen financiële middelen hebben bijgedragen aan de omvorming van de oude tennisbanen van TC Horn naar een unieke beachsportaccommodatie in de gemeente Leudal.

Hoewel BSL al jaren de accommodatie gebruikt, was de juridische status hiervan nog niet officieel geregeld. De gemeente Leudal heeft nu besloten het complex te privatiseren en over te dragen aan BSL. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de vereniging en de beachsport in de regio.

Financiële Bijdrage en Verduurzaming

Naast de privatisering draagt de gemeente financieel bij om het achterstallige onderhoud van de afgelopen jaren weg te werken. Er wordt geïnvesteerd om het clubgebouw functioneel en duurzaam te maken. Deze investering biedt BSL perspectief voor de lange termijn en stelt de vereniging in staat om uit te groeien tot dé omni-beachsport accommodatie van Midden-Limburg.

Burgerinitiatieven

Wethouder Graef is verheugd over deze ontwikkeling en benadrukt de kracht van burgerinitiatieven: “We zijn trots op  de inzet van de betrokkenen en blij dat we als gemeente kunnen bijdragen aan de verduurzaming en toekomst van deze unieke beachsportaccommodatie. De privatisering van het complex geeft Beach Sports Leudal de mogelijkheid om verder te groeien en een centrale rol te spelen in de sportieve en sociale activiteiten van onze gemeente en in de regio!”

Besluit

Tijdens de raadsvergadering van 28 mei zal de raad een besluit nemen omtrent de nieuwe toekomst voor het complex in Horn en de benodigde investering.

Foto: Pixabay
280524/HvL

 

Wellicht interessant