img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-5-2024 15:20

Belangrijke verzekeringen die zzp’ers moeten overwegen

30 mei 2024 - Door zzp’er te worden, krijg je te maken met bepaalde zakelijke risico’s. Sommige risico’s ben je liever kwijt dan rijk. Die dek je daarom af met zakelijke verzekeringen. Maar welke zou je moeten overwegen als zzp’er? Als je daar niet zeker over bent, lees dan vooral verder. In dit artikel helpen we je namelijk op weg!

Inventarisverzekering

Voor het uitvoeren van je werk heb je waarschijnlijk bepaalde spullen nodig. Deze spullen noemen we je zakelijke inboedel. Zonder de inboedel wordt het moeilijk om geld te verdienen. Het laatste wat je dus wilt, is dat je inboedel schade oploopt. Heb je namelijk het geld niet liggen om deze schade te herstellen, dan ligt je operatie er een tijdje uit.

Met een inventarisverzekering voorkom je zo’n situatie. Loopt je inboedel schade op, dan kun je namelijk een vergoeding krijgen van je verzekeraar voor deze schade. Daarmee kun je reparaties betalen of vervangend materiaal regelen. Op die manier ben je snel weer aan het werk.

Voorraadverzekering

Run je bijvoorbeeld een webshop, dan is de voorraad misschien nog wel belangrijker dan de inventaris. Zonder voorraad om te verkopen kan er natuurlijk moeilijk geld verdiend worden. Schade aan je voorraad kan dus een serieuze financiële tegenvaller betekenen. De voorraadverzekering biedt hier bescherming tegen.

Raakt je voorraad bijvoorbeeld beschadigd door water of diefstal, dan kun je een vergoeding krijgen van je verzekeraar. Met die vergoeding kun je snel weer nieuwe voorraad aanschaffen. Zeker als zzp’er kun je zo’n vergoeding vaak goed gebruiken. Grotere bedrijven hebben meestal wel reserves die ze kunnen aanboren in het geval van een financiële tegenvaller. Als zzp’er heb je deze reserves misschien niet. Zonder verzekering zou je dus eerst geld moeten verdienen om vervangende voorraad in te kunnen kopen. Met een voorraadverzekering hoef je niet te wachten tot je het geld voor nieuwe voorraad weer bij elkaar gespaard hebt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (afgekort de AOV verzekering) is misschien wel een van de belangrijkste verzekeringen die je als zzp’er kunt afsluiten. Sterker nog, het lijkt er sterk op dat je je als zzp’er binnen enkele jaren verplicht zult moeten gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Met een AOV ben je verzekerd van een inkomen, ook als je door bijvoorbeeld ziekte of een ongeluk een langere tijd niet kunt werken. Normaal gesproken heb je die zekerheid niet als ondernemer, omdat je alleen een uitkering kunt krijgen als je werkt in loondienst. Met een AOV kun je een uitkering krijgen van je verzekeraar, waardoor je wel verzekerd bent van een inkomen.

Wil je na het lezen van dit artikel bepaalde zakelijke verzekeringen afsluiten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het kan dan helpen om de hulp van een expert in te schakelen, bijvoorbeeld van ABN Verzekeringen. Zij kunnen op zoek gaan naar de juiste polissen voor je bedrijf. Op die manier weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je goed verzekerd bent.

Wellicht interessant