img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-6-2024 13:04

Hoorzitting over voorgenomen sluiting Heilig Hart van Jezuskerk Brachterbeek

Brachterbeek - 19 juni 2024 - De toekomst van onze kerkgemeenschap is aan het veranderen. Dat vraagt pijnlijke maar noodzakelijke beslissingen voor de toekomst. Het voornemen is om de Heilig Hart van Jezuskerk te Brachterbeek aan de eredienst te onttrekken en deze een herbestemming te geven. Hiervoor wordt op maandag 8 juli een hoorzitting gehouden om parochianen te informeren en waar ze ook hun eventuele bezwaren kunnen uiten. Iedereen is van harte welkom.

Het kerkbestuur heeft – samen met veel parochianen – helaas moeten vaststellen dat het kerkbezoek in alle kerken van de Rafaëlparochie dramatisch is teruggelopen. De coronacrisis heeft dit proces versneld. 

Ook de kerkbijdrage loopt terug; er worden minder H. Missen besteld en de opbrengst van de collectes is navenant gering. Dat betekent dat het onmogelijk wordt om alle kerken van de parochie open te houden voor de eredienst.  

De Heilig Hart van Jezuskerk van Brachterbeek is de eerste waarover het kerkbestuur wil nadenken. Het kerkbestuur vindt het belangrijk om het gebouw te behouden voor de gemeenschap, maar ziet geen mogelijkheid meer om ze te behouden voor de eredienst (de zondagsmis, sacramenten, uitvaarten). Met de hoofdkerk in Maasbracht en de kerk van Linne in de nabijheid, zijn er voldoende mogelijkheden om dicht in de buurt de liturgie te vieren.  

Om de plannen voor een nieuwe bestemming voor het kerkgebouw te realiseren moet de kerk eerst formeel aan de eredienst onttrokken worden. Daarvoor is het nodig dat er een hoorzitting wordt georganiseerd waarop de parochianen worden ingelicht over de plannen en waar ze ook hun eventuele bezwaren kunnen uiten.

De hoorzitting zal worden bijgewoond door algemeen gedelegeerde H. Quaedvlieg van het bisdom Roermond en door deken Lauvenberg van Susteren, tevens administrator van de Rafaëlparochie.

De hoorzitting zal plaatsvinden op maandag 8 juli om 19.30 uur in het "Baekerhoes" in Brachterbeek.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto: © Kerkfotografie
190624/HvL

Wellicht interessant