img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-7-2024 10:03

Reconstructie N280 Leudal wacht nog steeds op Raad van State

Leudal - 4 juli 2024 - Op maandag 24 juni was het exact twee jaar geleden dat het Provinciaal Inpassingsplan N280 Leudal is vastgesteld door Provinciale Staten. Sindsdien is het wachten op een zitting van de Raad van State om de ingediende beroepen te behandelen. In totaal zijn in 2022 negen beroepen ingediend, waarvan er inmiddels één is ingetrokken. Vanwege enorme drukte duurt het in behandeling nemen door de Raad van State langer dan gebruikelijk.

Onzeker wanneer werkzaamheden kunnen starten

De initiatiefnemer van de reconstructie van de N280 Leudal heeft geen enkele invloed op de agenda van de Raad van State. Het is dan ook niet mogelijk om een betrouwbare datum aan te geven wanneer de werkzaamheden aan de N280 Leudal kunnen starten.  

"Op die uitspraak hopen we dit jaar, maar het is duidelijk: zeker weten doen we dat allerminst", zo meldt Provincie Limburg.

Aanvullende bodemonderzoeken

Binnenkort worden er milieukundige boringen en sonderingen uitgevoerd in de omgeving van de N280 Leudal. De onderzoeken zijn aanvullend op al eerder uitgevoerde onderzoeken. De aanvullende onderzoeken zijn nodig om een zo volledig mogelijk beeld van de ondergrond te krijgen. Het onderzoek zal plaatsvinden in de periode juli tot en met september.

Onteigeningsprocedure

In het kader van het grondverwervingstraject voor de aanleg van de N280 Leudal is de administratieve onteigeningsprocedure eind december 2023 opgestart.

Als onderdeel van deze onteigeningsprocedure heeft op 20 juni van dit jaar een hoorzitting plaatsgevonden in de Baexemerhof te Baexem. Tijdens deze hoorzitting zijn de vijf ingediende zienswijzen behandeld. De behandelde zienswijzen worden meegenomen in het eindconcept van het Koninklijk Besluit, dat daarna voor advies wordt voorgelegd aan de Raad van State.

Het ministerie streeft ernaar uiterlijk op 11 december 2024 het Koninklijk Besluit genomen te hebben.

Foto en bron: Provincie Limburg
040724/HvL

Wellicht interessant