img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-8-2024 17:13

IVN-wandeling door natuurgebieden De Kwegt en Wellensteijn

Nederweert-Eind - 8 augustus 2024 - Op zondag 18 augustus organiseert IVN Weert en omstreken een wandeling door natuurgebied De Kwegt en het bosgebied Wellensteijn in Nederweert-Eind. Een uniek gebied dat in de 20e eeuw van natuurgebied naar cultuurlandschap veranderde en weer terug. Wandel mee met de gids, ontdek de lange geschiedenis van het gebied en geniet onderweg van de unieke planten en vele vogels.

natuurgebied De Kwegt in Midden-Limburg

Natuurgebied de Kwegt en het bosgebied Wellensteijn in Nederweert-Eind is een uniek gebied dat in de 20e eeuw van natuurgebied naar cultuurlandschap veranderde en weer terug. Beide keren mede door grote infrastructurele veranderingen. Een ingewikkeld herstelproject,  dat met veel geduld leidde tot een spectaculair herstel van het ven. 

Ieder natuurlandschap vertelt een verhaal van de mensen die er leefden en hoe ze er leefden. De gids zal u dan ook meenemen op een reis door de tijd die al begint in de IJzertijd toen de bewoners hun overleden dierbaren in urnenvelden te rusten legden. Tijdens de wandeling genieten we van de unieke planten in het ven en de vele vogels die het gebied rijk is.

Praktische informatie

wanneer - zondag 18 augustus 2024, van 10.00 tot ca. 12.30 uur

waar - startlocatie is de parkeerplaats bij IJsboerderij Gommers, Eind 40, Nederweert-Eind

deelname - gratis 

aanmelden - aanmelden kan per e-mail via aanmelden@ivnweert.nl tot vrijdag 16 augustus  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto IVN Weert eo (De Kwegt)  
080824/HvL


Wellicht interessant