img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-8-2024 14:27

Informatieavond over stand van zaken herontwikkeling kasteel Heel uitgesteld

Aangepast 20 augustus 2024 - Heel - De op woensdag 28 augustus geplande informatiebijeenkomst in CC Don Bosco in Heel over kasteel Heel, dat eind december 2023 grotendeels werd verwoest door een grote brand, wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum. De reden hiervoor is dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) nog geen advies heeft gegeven naar aanleiding van het onderzoek naar het metselwerk.

Informatieavond over stand van zaken herontwikkeling kasteel Heel

Eind juni heeft een gespecialiseerd bureau op een aantal plekken in de muren en gevels van Chateau Heel monsters afgenomen van het metselwerk. Op basis van deze monsters geeft de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) advies wat van de restanten behouden kan blijven voor hergebruik in het toekomst bouwplan.

Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de gemeente Maasgouw, samen met de eigenaar van het kasteel, belangstellenden bijpraten over de stand van zaken op dit moment en ook wordt uitgelegd wat de vervolgstappen zijn.  

Praktische informatie

wanneer - nader te bepalen datum 

waar - CC Don Bosco in Heel

aanmelden - aanmelden kan per e-mail via communicatie@gemeentemaasgouw.nl. Geef hierbij door met hoeveel personen u komt.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl (kasteel Heel voor de brand)

Wellicht interessant