img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-8-2024 13:44

Alzheimer Café Maasgouw verhuist naar Beegden

Beegden - 12 augustus 2024 - Het Alzheimer Café Maasgouw verhuist naar Gemeenschapshuis 't Leuke in Beegden. Op maandag 9 september wordt het Alzheimer Café in Beegden feestelijk geopend. Op elke tweede maandag van de maand wordt van 19.30 tot 21.30 uur een Alzheimer Café Maasgouw georganiseerd, waarin een onderwerp wordt besproken dat te maken heeft met de ziekte Dementie. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Café Maasgouw verhuist naar Beegden

Feestelijke opening

Op maandag 9 september om 19.30 uur bent u van harte welkom bij de officiële en feestelijke opening van het Alzheimer Café Maasgouw op onze nieuwe locatie: Gemeenschapshuis ’t Leuke, Leukenstraat 6 in Beegden Het café wordt geopend door locoburgemeester en wethouder Rob Cretskens van de gemeente Maasgouw en Kees Spapens, al jaren gespreksleider en uitbater van Alzheimer Café De Graasj in Roermond.

Alzheimer Café Maasgouw

De toegang is gratis, evenals de koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deskundige gastsprekers worden voor diverse thema's uitgenodigd. Betekenisvolle onderwerpen krijgen de aandacht en hierover wordt informatie gegeven over hoe om te gaan met dementie.

Alzheimer Café Maasgouw is een onderdeel van de regionale afdeling Midden-Nederland van Alzheimer Nederland. De vrijwilligers behartigen de belangen van mensen met een vorm van dementie en hun naasten en bieden ondersteuning. Ze geven voorlichting om het bewustzijn over dementie in de omgeving te vergroten en organiseren ontmoetingen en activiteiten.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een informele ontmoetingsplek voor mensen met een vorm van dementie, hun naasten en zorgprofessionals. De bijeenkomsten vinden plaats in een veilige en vertrouwde omgeving waar ruimte is voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen. Iedereen met elke vorm van dementie is welkom. Dat geldt ook voor iedere mantelzorger, betrokken buur, vriend of familielid en/of professional. De bijeenkomst biedt naast herkenning, informatie over (omgaan met) dementie met deskundige sprekers en boeiende onderwerpen. 

Kijk op deze webpagina van alzheimer-nederland.nl voor een Alzheimer Café of andere activiteit bij jou in de buurt.

Over Alzheimer Nederland

Dementie raakt steeds meer mensen, maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt deze ziekte. In Nederland hebben momenteel 300.000 mensen dementie, de verwachting is dat dit aantal in 2040 ruim boven de 500.000 zal zijn. Het is de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen of te genezen. En tot die tijd maakt Alzheimer Nederland zich sterk voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en hun omgeving.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

 

 

Wellicht interessant