img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-8-2024 11:22

Baexem dorp van de maand september 2024

Baexem - 23 augustus 2024 - In de maand september is Baexem het dorp van de maand. Medewerkers van de gemeente Leudal zetten zich vanaf maandag 2 september in om werkzaamheden aan te pakken, in de openbare ruimte, die wenselijk zijn voor inwoners. Denk hierbij naast het opknappen van bankjes en vuilnisbakken, het rechtzetten van verkeersborden, onkruid verwijderen, vegen en speelvoorzieningen nakijken, ook aan thema’s die belangrijk zijn. 

Baexem dorp van de maand september 2024

De dorpen Hunsel, Haelen, Nunhem, Roggel, Ell en Heibloem, Haler, Heythuysen en Buggenum zijn inmiddels aan de beurt geweest. Uiteindelijk komen alle 16 kernen in Leudal aan de beurt.

In het kader van het ‘Dorp van de Maand’, worden er bankjes en vuilnisbakken opgeknapt, verkeersborden rechtgezet, onkruid verwijderd, speelvoorzieningen nagekeken, maar ook werkzaamheden waar inwoners de gemeente naar verwijzen worden opgepakt. Het betreft  werkzaamheden in de openbare ruimte die bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in het dorp. Daarnaast lopen de andere reguliere werkzaamheden in de openbare ruimte ook gewoon door!

Bezoekerscentrum

In de maand september is de ‘schaftwagen’ te vinden op het Monseigneur Kierkelsplein in Baexem. De laatste week verhuist hij naar de Sint Janstraat. De schaftwagen doet dienst als bezoekerscentrum. Hij staat tegenover de kerk. Inwoners kunnen op gezette tijden daar aankloppen met werkzaamheden die ze graag extra in de buitenruimte van Baexem uitgevoerd zien. Ook wordt hier informatie gedeeld over relevante onderwerpen waar inwoners mee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan het aanplanten van extra bomen, energiebesparing en de inzet van vrijwilligers.

Als blijk van waardering ligt er een kleine attentie klaar voor elke inwoner die het bezoekerscentrum in Baexem bezoekt.

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor Baexem starten op maandag 2 september. Iedere week besteden we aan een onderwerp extra aandacht. Zo ligt het accent de eerste week op groen. In de tweede week is dit Civiel, Verkeer en Water. In de derde week staan werkzaamheden door de medewerkers van de buitendienst op de planning en in de laatste week gaat er extra aandacht uit naar de vrijwilligers Openbare Ruimte. Bent u een van de vrijwilligers die in de openbare ruimte een steentje bijdraagt? Dan bent u deze week van harte welkom bij de schaftwagen.

Meer informatie

De schaftwagen wordt geplaatst voor de kerk op het Monseigneur Kierkelsplein en in de laatste week op het plein bij de Sint Janstraat. Voor meer informatie of vragen over de werkzaamheden en/of wensen voor Baexem kunnen inwoners hier terecht. Het volledige programma wordt gepubliceerd op de schaftwagen.

Dorp van de maand

Dorp van de maand is een initiatief van de gemeente Leudal. De uitvoering wordt gedaan door medewerkers van team Ruimtelijk Beheer en het MensOntwikkelBedrijf (MOB).

Na Baexem volgt Grathem (oktober) als het dorp van de maand. 

Foto Leon van Lier 
 

 

Wellicht interessant