img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-8-2024 15:03

D’n Uul presenteert programma 8x11 Jubileumseizoen

Roermond - 27 augustus 2024 - Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul bereidt zich al enkele jaren voor op het aanstaande 8 x 11 jubileum in seizoen 2024/2025. Onder het jubileummotto “Ach, ach, waat ein prach” wordt het een druk Vastelaovesseizoen 2024/2025 met naast de gebruikelijke evenementen onder meer een feestelijk Jubileumweekend van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari.

8x11 jubileumseizoen d

Het complete programma is al in te zien op de website dn-uul.nl en kent, naast de gebruikelijke evenementen, ook een groot aantal extra evenementen in het kader van het 8 x 11 jubileum. Onderstaand alvast enkele aanstaande hoogtepunten en bijzondere jubileumactiviteiten uitgelicht.

Uitroepen nieuwe Sjtadsprins 

Uiteraard start het jubileumseizoen op zaterdagavond 4 januari met het uitroepen van de nieuwe Sjtadsprins en tevens jubileumprins tijdens de “Nach van de Nuje Sjtadsprins” in Theaterhotel de Oranjerie. Gevolgd door uitroepen van de jubileum Sjtadsjeugdprins op zondagmiddag 12 januari tijdens de “Middaag van de Nuje Sjtadsjeugprins”, eveneens in Theaterhotel de Oranjerie. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk.

Lachenderwies 

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari de beste buuttereedners en tonpraters uit  Limburg en Brabant in “Lachenderwies”, aangevuld met enkele grote Keulse gardes en dansgroepen.

Jubileumfeest 

Vanaf vrijdag 24 januari barst het echte Jubileumfeest van D’n Uul los. Onder het thema: “D’n Uul prizzenteert” vinden maar liefst twee weekenden lang, een groot aantal evenementen plaats in een speciaal daartoe op de Markt in Roermond, onder de Kathedraal én in het hart van het Uuleriek, opgezette spiegeltent.

Op vrijdag 24 januari vindt onder de titel “Ach, ach, äöpening vol prach!” de aftrap van het 8 x11 Jubileum plaats. Op zaterdag volgt de “Resepsie van de Sjtadsprins van Remunj” met aansluitend het “Prinsebal” En zondag is het weer tijd voor het inmiddels welbekende “Matinee”

Vrijdag 31 januari is de spiegeltent het domein voor de jeugd van Roermond in een door de jongeren van D’n Uul georganiseerde feestavond onder de titel: “GAJUS in de Tent”

Op zaterdag 1 februari vindt in de spiegeltent de finale plaats van “Loup nao de pómp, on tour”. Na 7 zaterdagen, in diverse cafés door heel Roermond, de in een nieuw jasje gestoken, bekende Uuleleedjes te hebben gepresenteerd, wordt dit nu in een prachtig muzikaal totaalprogramma gepresenteerd.

‘s Avonds is het tijd voor de grote feestavond “De Vrunj van Remunj” waar, in de prachtige ambiance van de speciaal aangeklede spiegeltent, bekende Limburgse artiesten, onder begeleiding van een spectaculaire liveband, hun en samen elkaars bekendste nummers ten gehore zullen brengen.

Op zondag 2 februari vindt voor de genodigden van de Uulefemilie, in samenwerking met de Roermondse horeca, de Jubileumbrunch “Aan Taofel op de Mert” plaats. ‘s Middags is het dan tijd voor de Jubileumreceptie van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul waar alle Roermondse en de grote Limburgse vastelaovesverenigingen komen feliciteren en er samen een geweldig feest van maken in de spiegeltent, met veel dans en muziek!

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 februari keren de roemruchte Bonte Avonden uit de jaren '80 terug in Theaterhotel de Oranjerie met de “Revue 8 x 11”. Onder de titel “VasteLOVEnd Same” is een spectaculaire revue samengesteld met muziek en sketches uit het roemruchte Uuleverleden én nieuwe acts die zich allemaal afspelen rond het Munsterplein.

Vorst-voorzitter Dirk I Franssen is trots op wat de vereniging allemaal al gerealiseerd heeft en nog allemaal gaat ondernemen. “D’n Uul is trots op en dankbaar aan alle actieve leden in en gelieerd aan onze vereniging, die zich de afgelopen maanden onvermoeibaar hebben ingezet om niet alleen de jubileumactiviteiten vorm te geven en uit te werken, maar ook om de reguliere activiteiten te organiseren. Er zijn verrassende nieuwe verbindingen en frisse ideeën ontstaan.”

Versterking in de benodigde mankracht is echter zeker nog wenselijk. Voor de uitvoering van al die extra evenementen zijn ook extra handjes nodig om te komen helpen. D'n Uul gunt al haar bijna 700 leden een prachtig feestjaar, maar ze doet ook een beroep op ál die leden om de handjes mee uit de mouwen te steken of wat extra inzet te geven in dit bijzondere jaar.

Er zijn al evenementen waarvan vanaf nu entreekaarten besteld kunnen worden, neem hiervoor een kijkje op de website dn-uul.nl.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

 

Wellicht interessant