img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-8-2024 10:01

Brandstichting in Roermond, woning en drie auto's uitgebrand

Roermond - 30 augustus 2024 - Kort na 03.00 uur afgelopen nacht is de brandweer uitgerukt voor, in eerste instantie, een autobrand op de Zonnedauwhof in Roermond. Bij aankomst blijken drie personenvoertuigen en een woning geheel in brand te staan. Om 5.40 uur is het sein 'brand meester' gegeven. De politie spreekt van brandstichting en heeft hier aanwijzingen voor. De politie heeft de woning afgezet en aangemerkt als een PD (plaatselijk delict). 

Brandstichting in Roermond, woning en drie auto

De brandweer bestrijdt de brand met vier blusvoertuigen, enkele waterwagens en twee redvoertuigen om te werken op hoogte. De brandweer kan de woning op dit moment niet betreden. Het is niet bekend of er gewonden zijn. Er is veel rook bij de brand vrijgekomen.

De politie heeft de woning afgezet en aangemerkt als een PD (plaatselijk delict). Dit betekent dat de politie een onderzoek naar de toedracht van de brand zal doen. De woning zal tot nader order niet worden onderzocht op eventuele vermisten. 

De uitgebrande woning ligt op de hoek van een rij woningen. De directe buren zijn uit de woning gehaald en deze woning heeft rookschade, een derde woning is op dit moment niet bewoond. 

De brandweer gaat onderzoeken of ze de woning kunnen doorzoeken op eventuele vermiste personen. In verband met instortingsgevaar moeten de brandweerlieden zeer voorzichtig te werk gaan. Ook zijn enkele gasflessen die in de tuin staan en een gasfles in de woning, zijn veilig gesteld. 

De brandweerlieden zullen nog enige tijd ter plaatse blijven voor nablussen en indien mogelijk, het doorzoeken van de woning. De woning is geheel uitgebrand en niet meer bewoonbaar. 

Bron: VRLN

Wellicht interessant