img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2024 14:30

Burgemeester Monique de Boer- Beerta van Roerdalen stopt na 12 jaar

Roerdalen - 3 september 2024 - Burgemeester De Boer- Beerta van de gemeente Roerdalen heeft de gemeenteraad laten weten niet beschikbaar te zijn voor een derde termijn. Op 1 juli 2025 loopt haar tweede ambtstermijn af. Zij is dan 12 jaar burgemeester in Roerdalen geweest. In totaal was zij 30 jaar actief voor en in het openbaar bestuur. 

Burgemeester Monique de Boer- Beerta van Roerdalen stopt na 12 jaar

Door het vertrek tijdig aan te kondigen heeft de gemeenteraad alle tijd om een nieuwe burgemeester te kiezen. Deze procedure duurt gemiddeld 8 tot 10 maanden en wordt nu in gang gezet.

Tijd voor andere levensfase

Burgemeester de Boer – Beerta: “Ik word volgend jaar 64 jaar. Het ambt van burgemeester is heel mooi en eervol, maar ook zeer complex en uitdagend. Ik voel dat het tijd wordt voor een andere levensfase met minder hectiek en meer regelmaat. Ik ben dankbaar voor de geweldige kansen die ik heb gehad en voor de mooie tijd in Roerdalen. Er heerst een goede bestuurscultuur.”

Bijdrage maatschappij

De burgemeester heeft nog geen plannen voor de periode daarna. “In de toekomst wil ik graag een bijdrage blijven leveren aan de maatschappij. In welke vorm dat zal zijn, weet ik nog niet. Het komende jaar ben ik nog volop bezig met mijn ambt.”

Foto: Anki Riteco via Gemeente Roerdalen

Wellicht interessant