img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-9-2024 17:47

Twee nieuwe wethouders voor Leudal: Pieke Houben en Jan den Teuling

Heythuysen - 5 september 2024 -  De coalitie van de gemeente Leudal draagt gezamenlijk twee nieuwe wethouders voor aan de gemeenteraad van Leudal. Recent nam de gemeente Leudal afscheid van wethouders Heleen Wijers en Robert Martens. Pieke Houben (Samen Verder) en Jan den Teuling (D66 Leudal) worden voorgedragen als nieuwe wethouders van de coalitie.

Twee nieuwe wethouders voor Leudal: Pieke Houben en Jan den Teuling

De afgelopen periode heeft de coalitie bestaande uit Samen Verder, CDA Leudal en D66 Leudal zich gezamenlijk ingespannen om te komen tot 2 nieuwe wethouders. De risicoanalyses van beide kandidaten zijn afgerond en zullen uiteraard gedeeld worden met de gehele gemeenteraad. Nadat ook de verklaringen omtrent goed gedrag (VOG) binnen zijn, kan de gemeenteraad over gaan tot het benoemen van de nieuwe wethouders. De verwachting is dat dit op zeer korte termijn plaatsvindt.

Pieke Houben namens Samen Verder

Pieke Houben wordt namens Samen Verder voorgedragen als opvolger van Heleen Wijers. Pieke is geen onbekende binnen de Leudalse politiek. Eerder was hij namelijk 6 jaar raadslid (2014-2020) namens Samen Verder. Houben neemt de portefeuille van zijn partijgenoot Wijers volledig over en is de beoogd wethouder voor: accommodatiebeleid, afval, begraafplaatsen, verkeer & vervoer en handhaving.

Jan den Teuling namens D66 Leudal

Jan den Teuling wordt namens D66 Leudal voorgedragen als opvolger van Robert Martens. Jan den Teuling is tot 2022 wethouder geweest namens Roerstreek Lokaal! in de gemeente Roerdalen. Eerder zat hij daar in de gemeenteraad. Hij is lid van D66 en woonachtig in Melick. Den Teuling neemt de volledige portefeuille over van zijn partijgenoot Martens en is de beoogd wethouder voor: wonen, onderwijs, economie, openbare ruimte, kunst & cultuur, recreatie & toerisme, bibliotheken, bestuurlijke vernieuwing, dienstverlening, Het Maasveld en De Leistert.

Met de voordracht van Pieke Houben en Jan den Teuling is het gemeentebestuur van Leudal weer op volle kracht. Op korte termijn vindt er een raadsvergadering plaats om de nieuwe wethouders officieel voor te dragen en te benoemen.

Achtergrondfoto: Leon van Lier/portretfoto's via D66 Leudal

Wellicht interessant