img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-9-2024 21:36

Locatie feestterrein OLS 2025 in Heythuysen bekend

Heythuysen - 8 september 2024 - bijgewerkt 14-9-2024 - Na een spannende strijd won Schutterij St. Nicolaas Heythuysen op zaterdag 13 juli de finale van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2024 in Doenrade. Na een intense, feestelijke en hartelijke viering met de gemeenschap in Heythuysen volgde een volgende spannende periode; de zoektocht naar een geschikt feestterrein voor het OLS 2025. En die is nu gevonden: het evenemententerrein en sportpark Molenhoek. Dit is gelegen rondom "de Sjöttehook", het verenigingslokaal en het schietterrein van de schutterij.

In goede samenwerking met de gemeente Leudal werden meerdere terreinen onderzocht. Deze moeten aan veel voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, infrastructuur en bereikbaarheid. Dankzij de medewerking van zowel gemeente als grondeigenaren in de omgeving is de organisatie er in geslaagd om het evenemententerrein en sportpark Molenhoek aan te wijzen als feestlocatie voor het OLS 2025. 

Hoewel de schutterij uit Heythuysen trots is op het passeren van deze mijlpaal, volgt nog een periode waarin diverse volgende mijlpalen te wachten staan. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan de vorming van een stichtingsbestuur voor de organisatie van het OLS, ook zullen de diverse werkgroepen verder vorm krijgen en worden gebruikers van het sportpark, omwonenden en ondernemers verder geïnformeerd over de plannen van de organisatie. Daarna wacht er nog een monsterklus met onder meer het werven van zo’n 1500 vrijwilligers.

Op vrijdag 20 september is er bovendien een feestelijke receptie in Cultuurpodium De Bombardon te Heythuysen, waar het winnende zestal de nodige felicitaties in ontvangst zal nemen.

Foto: Schutterij Sint Nicolaas
Luchtfoto: Leon van Lier|DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant