img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2024 18:12

Stickers drukken voor carnaval: laat je creativiteit erop los!

Limburg - 9 september 2024 - Carnaval is een traditie die niet alleen bij ons in Limburg wordt gevierd, maar over de hele wereld. Het is een feest van kleurrijke kostuums, optochten, uitbundige festiviteiten en lekker gek kunnen doen met vrienden en familie. Een belangrijk kenmerk van carnaval is de mogelijkheid om jezelf uit te drukken en plezier te hebben. In dit artikel vertellen we hoe je stickers daarbij kunt gebruiken.

Stickers drukken voor carnaval: laat je creativiteit erop los!

Carnaval in 2025

 In 2025 is in Nederland carnaval van zondag 2 maart tot en met dinsdag 4 maart. Al zijn er provincies waar men al eerder begint en langer doorgaat. Omdat carnaval altijd zeven weken voor Pasen begint, is het niet elk jaar op dezelfde dagen. En Pasen valt weer niet elk jaar op dezelfde datum, omdat dat afhangt van de stand van de maan. Hoewel het dus nog even duurt voor het carnaval is, beginnen de voorbereidingen al veel eerder. Want die hele indrukwekkende praalwagens bouw je niet even in een paar dagen. Daarnaast duurt het niet zolang meer voor het carnavalsseizoen start, voordat we het weten is het de elfde van de elfde. 

Stickers voor op de praalwagens

In veel steden zijn er elk jaar optochten tijdens carnaval, zo ook in Roermond. Voor zulke optochten worden altijd prachtige praalwagens gebouwd. Zoek je stickers om je wagen mee te versieren? Dan ben je bij Sticker.nl aan het juiste adres. Daar kun je allerlei soorten stickers drukken. Voor op een carnavalswagen zijn vinylstickers de beste keus. Dit materiaal plakt op allerlei ondergronden. Ook is het bestand tegen regen en andere weersinvloeden. De vinylstickers van Sticker.nl zijn verkrijgbaar in wit en transparant vinyl. 

Stickers drukken met extra kleefkracht

Bij Sticker.nl kun je ook stickers drukken van high tack vinyl. Deze hebben een nog krachtigere lijmlaag als gewone vinylstickers. Dit is aan te raden op ruwe ondergronden (bijv. metaal, onbehandeld hout en plastic) en ondergronden die polytheen (PE) of polypropeen (PP) bevatten. Ook worden high tack vinylstickers altijd afgewerkt met een laminaat, dat de print extra beschermt. Overigens kun je gewone vinylstickers ook afwerken met een laminaat. 

Stickers op rol handig voor op je outfit

Bij Sticker.nl kun je ook stickers drukken die op een rol geleverd worden. Deze stickers op rol zijn handig als je stickers wil laten drukken voor op je eigen outfit en die van andere leden van je carnavalsvereniging. Ook kun je die stickers op rol uitdelen aan mensen die langs de kant staan. Scheur gewoon een of meerdere stickers af en deel die uit aan de toeschouwers. 

De voordelen van de stickers op rol van Sticker.nl

De stickers op rol van Sticker.nl kunnen geleverd worden met een makkelijk verwijderbare lijmlaag. Deze makkelijk verwijderbare lijmlaag is verkrijgbaar bij papier en folie PP. Wel is het materiaal folie PP aan te raden, aangezien dat materiaal bestand is tegen water en papier niet. Mocht het wat regenachtig zijn tijdens de carnavalsoptocht, dan zit je met stickers op rol gemaakt van folie PP altijd goed. Houd er wel rekening mee dat je de stickers voorzichtig verwijdert na gebruik, zodat je de stof van je kleding niet beschadigt. 

De opdruk van je stickers bepalen

Op je carnavalsstickers kun je een grappige slogan laten drukken of een afbeelding die aansluit bij het thema van je wagen. Aangezien bij Sticker.nl elke sticker maatwerk is, kun je je fantasie de vrije loop laten. Houd er wel rekening mee dat de stickers gemakkelijk te begrijpen zijn. En zorg dat deze ook vanaf een afstand goed zichtbaar zijn en dat een eventuele tekst leesbaar is. Op de website van Sticker.nl vind je allerlei informatie over het maken van een goed ontwerp, mocht je daar hulp bij nodig hebben. Ook hebben ze een gratis ontwerpmodule op hun website, waarmee je een ontwerp kunt maken. 

Foto: Pexels

Wellicht interessant