img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2024 11:12

Fietsroute langs monumenten in Maasbracht en Brachterbeek

Maasbracht - 19 september 2024 - Heemkundevereniging Maasbracht in Beelden organiseert op zaterdag 28 september een fietstocht langs historische monumenten in Maasbracht en Brachterbeek. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te fietsen, leden én niet-leden. De fietstocht geeft een goed beeld van de historie van Maasbracht. Tijdens het fietsen vertellen de gidsen de verhalen rond de monumenten en kunstwerken.

Fietsroute langs monumenten in Maasbracht en Brachterbeek

De fietstocht voert langs het culturele erfgoed van het vroegere rectoraat: de H.Hartkerk met mooie glas-in-loodramen en pastoorswoning, het Lamerskapelke, de Fuus aan de Rijksweg, de Linnermolen, het Maessen-wegkruis, boerderij Mispadenhof en Mariakapel O.L. Vrouw van Loreto.

De fietstocht voert verder naar Maasbracht naar de Leonardusmolen, Mollerkapelke, vroegere lagere scholen, kunstwerk Dick van Wijck, Gertrudiskerk, H.Hartbeeld met oude kerkhof en vervolgens naar de Havenstraat.

Maasbracht kent enkele markante inwoners. Eén daarvan is vereeuwigd in een kunstrijk monument: Pierre Cnoops. Verder langs het Maas Binnenvaartmuseum met prachtige scheepsmodellen, de historische lighaven, villa Rodesteen, restaurant da Vinci en het sluizencomplex. 

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 28 september 2024, aanvang 10.00 uur

waar - startlocatie is in Brachterbeek bij het Baekerhoes, Kerkstraat 1 

deelname - gratis voor leden, € 5,00 voor niet-leden

aanmelden - aanmelden kan tot en met vrijdag 27 september bij secretaris Noud van der Zee per e-mail via noud1zee13@gmail.com. Telefonisch kan ook op donderdag en vrijdag 26 en 27 september via 0475-464872.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto via Heemkundevereniging Maasbracht in Beelden 

Wellicht interessant