img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2024 12:51

Mogelijke bron gevonden voor aanhoudende geuroverlast bij Vlodrop en Posterholt

Posterholt/Vlodrop - 19 september 2024 - De afgelopen weken hebben het Openbaar Ministerie Limburg (OM), politie en gemeente Roerdalen samengewerkt aan het onderzoek naar de bron voor geuroverlast in Vlodrop/Posterholt. De uitslag van de door het Nationaal Forensisch Instituut (NFI) genomen monsters zijn bekend. Er zijn (sporen van) harddrugs aangetroffen in een mestsilo van een agrariër in Vlodrop.

Mogelijke bron gevonden voor geuroverlast Vlodrop en Posterholt

Het OM is bezig met een oriënterend onderzoek voor het strafrechtelijke deel. Vanuit de gemeente zijn verschillende acties in gang gezet. De burgemeester heeft de Omgevingsdienst ingeschakeld om bestuurlijke maatregelen te nemen, zoals het afsluiten van de mestsilo.

Antwoorden vinden

Burgemeester Monique de Boer: “Het is goed dat nu eindelijk helder is waar de overlast zeer waarschijnlijk vandaan komt. De geuroverlast heeft ons en onze inwoners de afgelopen weken behoorlijk bezig gehouden. Ik dank alle inwoners voor de meldingen, waardoor we gericht konden zoeken. Er zijn nog veel vragen en wellicht ook zorgen. We doen ons best om zo snel mogelijk alle antwoorden te vinden. Dit moet via de geldende wet- en regelgeving en de bijbehorende vaak ingewikkelde procedures. Ik hoop dat iedereen daar begrip voor heeft.”

Gevolgen

Het is niet bekend of en waar de mest uit de silo verder is verspreid. Hiervoor is verder onderzoek nodig. Om welke hoeveelheden het gaat en wat de verdere gevolgen zijn, is ook nog niet bekend. Op dit moment is er geen sprake van gevaar voor de gezondheid. De geur is vooral hinderlijk. Het advies blijft om ramen en deuren te sluiten bij overlast.

Meer informatie

Betrokken instanties doen er alles aan om deze kwestie zo snel mogelijk verder uit te zoeken. Het is een zorgvuldig proces dat tijd nodig heeft. Zodra er meer informatie beschikbaar is, brengt de gemeente Roerdalen deze naar buiten.

Foto: Pixabay

Wellicht interessant