img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2024 12:13

Torna Cultura Café is klaar voor het seizoen 2024-2025

Thorn - 23 september 2024 - Torna | Cultura staat in de startblokken om goed voorbereid te beginnen aan een nieuwe serie cultureel-literaire Cafés, zoals altijd bij Aod Thoear in Thorn. De seizoensstart is op zondag 6 oktober met verrassende podiumgasten, zoals Eric Deckers, Anne Hanssen en Jaak Crasborn. De muziek wordt verzorgd door Lisanne van Geleuken.  

Torna Cultura Café is klaar voor het seizoen 2024-2025

Gasten

Eric Deckers 

‘Aambeien met slagroom’ is een boek van huisarts Eric Deckers waarin hij diverse medische onderwerpen bespreekt in korte, losse verhalen. De titel verwijst naar de diversiteit van de onderwerpen die niets met elkaar te maken hebben, behalve dat ze over geneeskunde gaan. De verhalen zijn informatief, verrassend en vermakelijk, met humor en relativering. Hij deelt zijn verwondering over de geneeskunde, gebaseerd op eigen ervaringen en kennis.

Anne Hanssen 

In het kader van Werelddierendag (4 oktober) is Anne Hanssen te gast. Zij is van origine dierenarts en vindt het belangrijk, dat Nederland een voorbeeld voor de wereld wordt op het gebied van dierenwelzijn. Een dier verdient een goed leven en waardig te sterven. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat dieren dezelfde emoties en gevoelens hebben als de mens. Zij voelen pijn en ervaren stress. Anne Hanssen gaat daarom op de barricaden voor dierenwelzijn.

Jaak Crasborn 

Café-Zaal-Restaurant Aod Thoear krijgt per 1 januari 2025 een nieuwe functie en daarmee samenhangend een nieuwe naam en logo. Het gebouw wordt een multifunctionele accommodatie/gemeenschapshuis. Aod Thoear gaat het trefpunt worden voor de verenigingen en organisaties in Thorn. Daarnaast blijft er voldoende ruimte voor horeca-activiteiten. Jaak Crasborn, creatief directeur van Crasborn-communicatie-vormgevers zal vertellen over de totstandkoming en vormgeving van naam en logo.

Har Sniekers en Peter Bokken 

Evenals voorgaande jaargangen zal Peter Bokken een actueel gedicht van voormalig stadsdichter Har Sniekers voordragen.

Lisanne van Geleuken

Lisanne van Geleuken weet menigeen te raken met haar muziek en prachtige stem. Haar hart ligt bij het vertolken van gevoelvolle, bemoedigende songs. Zichzelf begeleidend op gitaar brengt Lisanne een nieuwe beleving aan traditionele en eigentijdse Amerikaanse/Ierse folk en country.

Praktische informatie 

wanneer - zondag 6 oktober 2024, aanvang 14.30 uur (zaal open vanaf 13.45 uur)

waar - Café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4, Thorn

entree - € 6,00, vrije plaatskeuze

meer informatie - zie www.tornacultura.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier

Wellicht interessant