img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-9-2024 09:30

Definitief geen City Run Roermond meer

Roermond - 27 september 2024 - De Roermond City Run, hét hardloopevenement van de bisschopsstad, komt tot een einde. Definitief. De finishvlag zal niet meer wapperen aan het einde van dit populaire event. De belangrijkste reden om te stoppen is het tekort aan mensen in de organisatie.

Definitief geen City Run Roermond meer

Voorzitter Anne Schmidt: "Onze kerngroep bestaat uit ongeveer 10 mensen die het hele evenement organiseert. Dat is te weinig om een leuk, goed en vooral veilig evenement neer te zetten. Hoe jammer die constatering ook is. Natuurlijk hebben we niet stilgezeten en afgewacht. We hebben er alles aan gedaan om meer mensen te vinden. Ook hebben we verschillende samenwerkingen onderzocht. Helaas zonder succes."

Pijnlijk, maar onvermijdelijk afscheid

De Roermond City Run door en rondom de Roermondse binnenstad was jarenlang een vast item op de agenda van veel hardloopliefhebbers. De laatste editie was alweer in 2021. Door de coronapandemie was dit geen echte run, maar een virtuele variant. Toen het hoogst haalbare.

Anne Schmidt vervolgt: "Met pijn in ons hart nemen we afscheid van de Roermond City Run. Alle hardlopers in de regio moeten het evenement nu missen. En wij als organisatie ook." 

Foto: DeltaLimburg.nl(editie 2019)

Wellicht interessant