img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-9-2024 18:28

Fotoreportage opening wisseltentoonstelling 'De Andere Kant van de Bevrijding' in Haelen

Haelen - 29 september 2024 - Vanmiddag is de nieuwe wisseltentoonstelling 'De andere Kant van de Bevrijding' bij Bezoekerscentrum Leudal in Haelen officieel geopend. De expositie belicht de laatste oorlogsmaanden in 1944. Er wordt met name aandacht besteed aan de minder bekende verhalen van de bevrijding, die vaak onderbelicht blijven in de geschiedschrijving; de andere kant van de bevrijding. De tentoonstelling is te zien van dinsdag 1 oktober 2024 tot en met zondag 2 maart 2025.

Voorafgaand aan de openingsceremonie was er een rondrit met historische voertuigen door de regio. René Niessen van de de Studiegroep Leudal heette de genodigden welkom. Aansluitend hield Luitenant-Generaal BD Leo Beulen, voormalig commandant van de Nederlandse strijdkrachten, een toespraak. Vervolgens was het woord aan Hugo Levels, lid van de Studiegroep Leudal. Hij vertelde over de opzet en totstandkoming van de tentoonstelling waarna de genodigden de tentoonstelling konden gaan bekijken. 

Bezoekerscentrum Leudal, inclusief het Leudalmuseum, is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur (maandag gesloten).

Foto's: Leon van Lier

Wellicht interessant