img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-10-2024 15:51

Ondernemingsplan ‘Aod Thoear' aangeboden aan Gemeente Maasgouw

Thorn - 9 oktober 2024 - Aod Thoear, het café-restaurant dat al sinds jaar en dag bekend is in Thorn, blijft behouden voor de Thorner gemeenschap en wordt ontwikkeld tot een multifunctionele accommodatie als de gemeenteraad van Maasgouw daarmee instemt. Een beheerstichting heeft een plan voor een duurzame onderneming opgesteld, onder de titel “In vertrouwen op weg naar de toekomst”. Het eerste exemplaar is aangeboden aan de gemeente Maasgouw.

Ondernemingsplan aangeboden aan Gemeente Maasgouw

Het eerste exemplaar werd door voorzitter Arie van der Lee en secretaris Peter-Paul Moors op maandagmiddag 7 oktober officieel aangeboden aan wethouder van Cultuur Rob Cretskens van de gemeente Maasgouw. Van der Lee sprak daarbij zijn waardering uit voor de inzet en ondersteuning van de wethouder, alsmede van het college van B en W van Maasgouw.  

Trefpunt 1711

Aod Thoear krijgt als de plannen doorgang kunnen vinden een nieuwe naam: "Trefpunt 1711", nieuwe exploitanten en een geheel nieuwe uitstraling. Primair is deze vernieuwing gericht op het gebruik door alle verenigingen en organisaties in Thorn.

Veel Thorner verenigingen hebbn een intentieverklaring ondertekend, waarin zij hebben aangeven de komende jaren van deze accommodatie gebruik te zullen maken. Trefpunt 1711 is bedoeld als huis voor diverse maatschappelijke organisaties. Daarnaast behoudt Trefpunt 1711 de functie van café, bistro, restaurant en vergaderlocatie.

In het ondernemingsplan wordt uitvoerig ingegaan op het te realiseren beleid, het beheer en de exploitatie in de komende jaren.

Besluit Gemeente Maasgouw

Over de aankoop van Aod Thoear moet door het college van burgemeester en wethouders nog een besluit worden genomen en een voorstel voor de gemeenteraad uitgewerkt worden. Dit ondernemingsplan is onderdeel van de opdracht die de gemeenteraad in december 2023 aan het college heeft gegeven en daarmee een stap richting de besluitvorming door de gemeenteraad. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om hier een besluit over te nemen. Dit gebeurt naar verwachting in de raadsvergadering van 17 december 2024. Daarna kan Trefpunt 1711 vanaf begin januari 2025 in vertrouwen op weg gaan naar de toekomst.

Foto 1: beheerstichting (overhandiging ondernemersplan)/foto 2: Leon van Lier 

Wellicht interessant