img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-10-2024 14:56

Informatiebijeenkomst over nieuwe hoogspanningslijn tussen Maasbracht en Eindhoven

Brachterbeek - 11 oktober 2024 -  Er wordt een nieuwe hoogspanningslijn aangelegd tussen Maasbracht en Eindhoven. De vraag naar stroom blijft groeien en de huidige verbinding kan vanaf 2030 niet meer voldoende stroom vervoeren. Er is nog niet precies bepaald waar de nieuwe lijn komt. Op donderdagavond 17 oktober is er een webinar en op woensdagavond 30 oktober een inloopavond in Brachterbeek waarin het plan wordt toegelicht en waarin u uw mening kunt geven en suggesties doen. Iedereen is van harte welkom!

nieuwe hoogspanningslijn tussen Maasbracht en Eindhoven

Door de opkomst van elektrische auto's, zonnepanelen en vooral de gewenste elektrificatie van de industrie is het elektriciteitsnet extra belast.

De nieuwe hoogspanningslijn zorgt ervoor dat er ook in de toekomst genoeg stroom is. Op dit moment is nog niet precies bepaald waar de nieuwe lijn komt. TenneT, de beheerder van het landelijke stroomnet, onderzoekt de verschillende mogelijkheden binnen een groot zoekgebied tussen Maasbracht en Eindhoven. 

Uw mening telt mee

Er is nu een notitie beschikbaar waarin TenneT uitlegt hoe ze de omgeving wil betrekken bij dit project. U kunt uw mening geven en suggesties doen. Deze worden meegenomen in de volgende stappen van het proces.

Meer weten?

Op donderdag 17 oktober om 19.30 uur is er een online informatiebijeenkomst (webinar) waarin het plan wordt toegelicht. De link naar het webinar vindt u op 17 oktober op deze webpagina van rvo.nl. Inschrijven is niet nodig.

Ook is er een inloopavond op woensdag 30 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur in ‘t Baekerhoes in Brachterbeek (Kerkstraat 5). U bent van harte welkom om vragen te stellen en informatie te krijgen over het project en de procedure. Medewerkers van de ministeries van Klimaat en Groene Groei (KGG) en Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) en van TenneT TSO B.V. zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt vrij in- en uitlopen op ieder moment, er is geen algemene presentatie.  

Foto: Pixabay




Wellicht interessant