img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-10-2024 11:43

Alzheimer Café Leudal - Autorijden met dementie

Heythuysen - 20 oktober 2024 - Autorijden geeft veel mensen een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. Wanneer is het bij dementie nog veilig om auto te rijden? Dementie heeft invloed op de rijvaardigheid en moet altijd worden gemeld bij het CBR. Een autorijschoolhouder zal ingaan op de gevolgen voor het zelfstandig autorijden na de diagnose dementie in het Alzheimercafé Leudal op dinsdagavond 22 oktober in Zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen. 

Alzheimer Café Leudal

Dementie heeft invloed op de rijvaardigheid. Het moet altijd gemeld worden bij het CBR en daarvoor is er een gezondheidsverklaring nodig van een deskundig arts.

Er zijn verschillende vormen van dementie. Mede daarom is er niet één stelregel ten opzichte van de rijvaardigheid. Een individuele beoordeling is belangrijk en noodzakelijk. De één kan meer moeite hebben met het inschatten van verkeerssituaties dan een ander. Bij iemand kan het reactievermogen minder zijn, waardoor men langzamer rijdt of reageert. Of iemand kan de weg kwijt raken, wat veelal in onverwachte en gewijzigde situaties speelt. Iedere veranderde situatie geeft verwarring en onzekerheid.

Er kan gesteld worden dat het veel vragen kan oproepen. Alle stappen van het proces komen in dit café aan bod.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 22 oktober 2024, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal gaat om 19.00 uur open)

waar - Zorgcentrum Beek en Bos, L’Unionlaan 1 te Heythuysen

deelname - Toegang is vrij. Koffie en thee zijn gratis; voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd

aanmelden - aanmelden is niet nodig 

meer informatie - kijk op de FB-pagina van het Alzheimer Café Leudal of stuur een e-mail naar alzheimercafeleudal@gmail.com   

Vrijwilliger worden bij het Alzheimer Café Leudal? 

Mocht u zich in willen zetten voor het Alzheimercafé, loop dan gerust binnen. Alle hulp is welkom! Lijkt het u leuk om koffie te schenken en onze bezoekers te ontvangen, meldt u aan!

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: Pixabay

Wellicht interessant