img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2024 12:51

Wandeltip - wandelen door de natuur rondom Heibloem

Heibloem - 13 oktober 2024 - Deze week brengen we weer graag een prachtige en lange wandeling van routemaker Adrie Raaijmakers onder jullie aandacht: een route van 20 km door de natuurgebieden het Spaanse bos, de Nederpeel, De Kleine Moost  en Waterbloem rondom Heibloem in de gemeente Leudal. Start- en eindpunt in Heibloem. De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens, honden zijn toegestaan.

De wandeltocht start in Heibloem en gaat richting het Spaanse Bos en de Nederpeel. Het Spaanse Bos is een klein gebied dat voornamelijk bestaat uit naaldbos. In de Nederpeel wordt het mooie meanderende beek de Neerpeelbeek gevolgd. Na verlaten van de Nederpeel gaat de tocht langs het nieuw ingerichte gebied de Kleine Moost. Dit gebied maakt onderdeel uit van een lint van oude Peelvenrestanten. De Kleine Moost wordt weer in zijn oude staat hersteld waaronder het ven dat opnieuw is uitgegraven. Vervolgens gaat de wandeltocht door de bossen van Waterbloem, dit gebied vormt een afwisseling van bos, landbouwgronden, bosjes, broekbossen en graslanden. De Waterbloem is in zijn geheel een heel aantrekkelijk wandelgebied.  

Als bezienswaardigheid komt men langs een oude kloosterboerderij en brouwerijgebouw, de enige die van de oorspronkelijke kloostercomplex bewaard zijn gebleven.  

Deze route niet geschikt is voor rolstoelen of kinderwagens. Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestaan in dit gebied.

Start- en eindlocatie: bij de kerk, Schoolstraat 1 in Heibloem

Hier kun je de routekaart bekijken en de route downloaden.

Foto: Leon van Lier  

Wellicht interessant