img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-8-2021 14:15

Geen Halve van Ell, wél Grenslaup Vosseven en Dodentocht Light

Midden-Limburg - 16 augustus 2021 - Veel nieuws uit hardloopland, zo laat LG De Grenslaupers weten. De 32e Halve van Ell gaat ook dit jaar niet door, de organisatie hoopt op een normale editie in 2022. De maandelijkse trimloop Grenslaup Vosseven rondom Stramproy gaat wel door. De jaarlijkse Dodentocht, een wandel(hardloop)-evenement over 100 km in Bornem (B) gaat dit jaar wel door, maar in een light-versie met tweemaal 50 km.  

Halve van Ell

Een uitzonderlijk besluit werd door de commissie Halve van Ell op de vrijdagavond genomen, de afgelasting van de 32e Halve van Ell op zondag 28 november 2021! Het onzekere coronabeleid, de steeds korter wordende voorbereidingstijd daardoor én de beschikbaarheid van twee commissieleden in de aankomende maanden, lagen aan dat besluit ten grondslag. Voor het 2e opeenvolgende jaar dus geen Halve van Ell. De organisatie gaat er vanuit, dat in 2022 een normale editie gehouden kan worden, mits er voldoende vrijwilligers, commissieleden en natuurlijk deelnemers zijn.

Grenslaup Vosseven

Wél door gaat de Grenslaup Vosseven, de maandelijkse trimloop die van september t/m juni wordt gehouden op een parcours van meerdere in afstand verschillende ronden achter Bungalowpark Vosseven in Stramproy. De eerstvolgende editie is op zondag 19 september 2021.

Dodentocht Light

In het Belgische Bornem vindt jaarlijks de Dodentocht plaats. Een wandel(hardloop)-evenement over een 100 km afstand. Deze kon dit jaar voor de 2e keer niet doorgaan (Corona). Daarop is gekozen voor een ‘Dodentocht-light’. In 2 dagen 100 km afleggen, 50 km per dag op 2 verschillende parcoursen, op verschillende dagen en met een groter aantal startplekken en tijdsloten. 

Michel Hoeken (foto) en zijn vrouw Christiane hebben hier aan deelgenomen met goed resultaat. Woensdag 11 en donderdag 12 augustus waren hun wandeldagen.

Vrijblijvend uitproberen

De ‘beginnersgroep’ van LG De Grenslaupers nadert de vuurdoop! Over ongeveer 2 weken is het zover, 25 minuten of 3 km hardlopen! Ondanks vakantietijd wordt er driftig getraind op allerlei locaties in zowel Nederland als daarbuiten. De motivatie is goed, ondanks dat sommigen de groep missen.

Wil jij ook begeleid worden bij het hardlopen? Wil je beter, sneller worden? Wil je liever samen trainen, samen lopen, samen sporten, meer gezelligheid, het Wij-gevoel, samen praten, samen lachen, samen huilen, samen genieten van het hardloopvirus?  Je bent van harte welkom om vrijblijvend 6 weken mee te trainen op de dinsdag of donderdag of beide dagen en zelf te ervaren hoe het trainen in een groep jou bevalt.

Samen hardlopen. Het zal je helpen om een betere opbouw van je trainingen te ervaren, sneller te worden, meer uithoudingsvermogen te krijgen. Daarnaast heeft het een sociale werking, je ziet, praat met, loopt met, lacht met, huilt met en beleeft hardlopen met anderen.

Meer weten?

Neem dan eens een kijkje op de website van LG De Grenslaupers uit Stramproy. Interesse? Meld je aan via deze webpagina van de De Grenslaupers of via secretariaat@degrenslaupers.nl.

Stockfoto
160821/WW


 

Wellicht interessant