img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-9-2022 13:15

VVV-wandeling Thorn 'Op zien Thoears'

Thorn - 14 september 2022 - Op zondagmiddag 18 september organiseert het gidsenteam van de VVV Thorn een wandeling “Op zien Thoears”, die geheel in het teken staat van het Thorns dialect. Rode draad tijdens deze rondleiding zijn het gedicht ‘herinneringen’ van Arthur Lommen en het Thoearder laesplenkske. De route voert langs straten met namen als ‘’t Akkerwelke’, ‘den Drees’ en ‘t Schietsteegske’.

witte stadje Thorn met de abdijkerk

Op zien Thoears 

De wandeling start in de hal van de VVV en het Museum Thorn. Hier wordt een fragment beluisterd in authentiek Thorns dialect. Daarna wordt er onder leiding van de VVV-gids een wandeling door Thorn gemaakt. Rode draad tijdens deze rondleiding zijn het gedicht ‘herinneringen’ van Arthur Lommen en het Thoearder laesplenkske. De route voert langs straten met namen als ‘’t Akkerwelke’, ‘den Drees’ en ‘t Schietsteegske’.

De gids vertelt leuke anekdotes over oude dorpsbewoners, hun werk en hun gewoontes. Maar ook muziek en carnaval komen aan bod. En wat is er toch zo speciaal aan de deurmatten in Thorn?

De wandeling eindigt weer bij de VVV en het Museum Thorn. Hier wordt op het Thoearder laesplenkske gekeken welke woorden de groep onderweg is tegengekomen.

Praktische informatie

wanneer - zondag 18 september 2022, van 14.00 tot ca. 15.30 uur

waar - start- en eindlocatie is VVV Thorn, Wijngaard 14, Thorn

deelname - € 6,00 per persoon, aan de wandeling kunnen maximaal 20 personen deelnemen

reserveren -  reserveren is verplicht en kan tot 1 dag voor aanvang aan de balie bij de VVV Thorn of via www.webshophartvanlimburg.nl 

informatie - voor meer informatie bel VVV Thorn via 0475-561085 of stuur een e-mail naar vvvthorn@hartvanlimburg.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Limburg Marketing

 

Wellicht interessant