img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-5-2024 12:28

Vertraging ingebruikname nieuwe sporthal en gemeenschapshuis in Wessem

Wessem - 23 mei 2024 - In Wessem wordt Sporthal de Tump verbouwd en naast de sporthal een nieuw gemeenschapshuis gebouwd. In juli worden beide gebouwen opgeleverd, maar ze kunnen nog niet in gebruik worden genomen. Door een overvol stroomnetwerk zijn er problemen met het aansluiten van beide gebouwen op het elektriciteitsnetwerk. Gemeente Maasgouw is in nauw overleg met Enexis op zoek naar een oplossing voor dit probleem.

Mogelijke oplossing

Voor beide gebouwen is een grootverbruikersaansluiting nodig. Dit is op dit moment niet mogelijk. Wat wel kan is een kleinverbruikersaansluiting in combinatie met accubatterijen. Ook hier is er sprake van wachttijd en/of levertijd. Maar minder lang.

Sporthal De Tump

Omdat sporthal de Tump een bestaand gebouw is en daardoor al een aansluiting heeft, kan de aansluiting sneller gerealiseerd worden. Enexis heeft aangegeven dat de sporthal naar verwachting uiterlijk in week 34 (week van 19 augustus) aangesloten wordt.

Gemeenschapshuis

Voor het gemeenschapshuis ligt dit anders. Dit is een nieuwe accommodatie en heeft nog geen aansluiting. Het aansluiten op het electriciteitsnetwerk duurt daarom langer. Gemeente Maasgouw wacht nog op een reactie van Enexis wanneer het gemeenschapshuis aangesloten kan worden.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op de gemeentelijke website

Afbeelding: Gemeente Maasgouw
230524/HvL

Wellicht interessant