img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-5-2024 14:34

Slootjesdag 2024 - ontdek het waterleven in het Leudal

Haelen - 28 mei 2024 - Op zondag 9 juni organiseren IVN Roermond en Groen Hart Leudal een Slootjesdag in Leudal. Onder het motto "de levende beestjes in een poel" nodigen ze jong en oud uit om deel te nemen aan een spannend avontuur vol natuurontdekkingen. Achter het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen kunnen deelnemers met een net een bakje water vullen en zich verwonderen over de diverse waterdieren die in de poel leven.

img

Slootjesdag in het Leudal

De Slootjesdag biedt een mooie gelegenheid om samen met enthousiaste vrijwilligers van de MacroFauna werkgroep kriebelbeestjes te vangen. Achter het Bezoekerscentrum Leudal kunnen deelnemers met een net een bakje water vullen en zich verwonderen over de diverse waterdieren die in de poel leven.  

Deelname staat open voor iedereen, ongeacht leeftijd, en zelfs rolstoelgebruikers kunnen moeiteloos deelnemen aan de activiteiten, aangezien de poel gemakkelijk toegankelijk is. Het is een uitgelezen kans voor gezinnen, natuurliefhebbers en nieuwsgierige geesten om te leren en plezier te hebben in een prachtige natuurlijke omgeving.

Praktische informatie

wanneer - zondag 9 juni 2024, van 10.00 tot 14.00 uur

waar - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio! 

Foto: Ron Van Pol (editie 2023)
280524/HvL 

Wellicht interessant