img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-6-2024 10:30

Orgelkring Roermond - serie orgelconcerten in Roermondse binnenstad

Roermond - 12 juni 2024 - Stichting Orgelkring Roermond organiseert ook dit zomerseizoen weer een reeks orgelconcerten in de Caroluskapel, de Munsterkerk en de Sint-Christoffelkathedraal; op dinsdag 25 juni in de Caroluskapel, op dinsdag 9 juli in de Munsterkerk en tot slot op zondag 28 juli een Bach-herdenkingsconcert in de Sint-Christoffelkathedraal.

Orgelconcert Caroluskapel

Taras Baginets is een Oekraïense organist die op dinsdag 25 juni het orgel van de Caroluskapel zal bespelen. Hij heeft een gevarieerd programma in petto. Zo zijn dan werken te horen van L. Marchand, D. Shostakovich en M. Kolessa. Aanvang 20.00 uur, entree € 10,00.

Orgelconcert Munsterkerk

Op dinsdag 9 juli bespeelt Jean-Pierre Steijvers het orgel van de Munsterkerk. Onder het motto ‘Theme Russe’ speelt hij werken van onder meer S. Rachmaninoff, P. Tschaikovsky, N. Rimsky-Korsakov en M. Lanquetuit. Aanvang 20.00 uur, entree € 10,00.

Bach-herdenkingsconcert Sint-Christoffelkathedraal

De reeks wordt op zondag 28 juli afgesloten met een Bach-herdenkingsconcert in de Sint-Christoffelkathedraal. Op de sterfdag van Johann Sebastian Bach en onder de titel ‘Ad Solius Dei Gloriam’ brengt organist Jean-Pierre Steijvers dan werken van, uiteraard, J.S. Bach, maar ook van J. A. van Eyken. Ook dit concert begint om 20.00 uur en ook hier bedraagt de entree € 10,00.

Stichting Orgelkring Roermond

De Stichting Orgelkring Roermond organiseert ieder jaar tijdens het zomerseizoen een reeks orgelconcerten op de monumentale concertorgels in Roermond. De prachtige locaties en het gegeven dat bekwame organisten vanuit de hele wereld graag in Roermond komen spelen, maken het mogelijk om unieke concerten te realiseren. Zo ook dit jaar weer.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (kerkorgel Caroluskapel)
120624/HvL

 

Wellicht interessant