img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-7-2024 15:33

Sint-Christoffelkathedraal Roermond krijgt 18e-eeuwse schilderijen in bruikleen

Roermond - 3 juli 2024 - De Roermondse Sint-Christoffelkathedraal heeft op 29 juni twee belangrijke schilderijen van de hand van Zeger Jacob van Helmont in langdurig bruikleen verworven. Deze zijn onderdeel van een serie van zes werken, in 1724 in opdracht gegeven door Franciscus de Sanguessa, negende bisschop van Roermond. Tijdens openingsuren van de kathedraal zijn bezoekers van harte welkom de bijzondere schilderijen te komen bekijken.

De twee werken tonen HH. Petrus en Paulus en sierden eens, samen met vier schilderijen van de evangelisten, het voormalig Bisschoppelijk Paleis aan de Pollartstraat in Roermond.

De schilderijen lagen decennialang opgeslagen in een depot van het Maastrichtse Bonnefantenmuseum en werden onlangs gerestaureerd door de Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL).

Op zaterdag 29 juni vond in aanwezigheid van hulpbisschop Mgr. Everard de Jong de officiële overdracht plaats. De twee werken hebben sindsdien een plek gekregen nabij de hoofdingang van de kathedrale kerk.

Wie de schilderijen wil komen bekijken, is van harte welkom: de kathedraal is dagelijks geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens deze uren zijn leden van het Christoffelgilde aanwezig om u te ontvangen en van informatie te voorzien.

Foto's: Parochiefederatie Roermond-Herten
030724/HvL

Wellicht interessant