img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-5-2024 11:17

Gemeente Leudal past buitenwerkzaamheden aan vanwege langdurige regenval

Leudal - 31 mei 2024 - Door de aanhoudende regen ondervinden medewerkers van de gemeente Leudal en aannemers problemen bij de aanleg en het onderhoud van de groene en stedelijke ruimtes. De gemeente ontvangt veel meldingen en opmerkingen over hoog gras, overwoekerde hagen, bermen en belemmerde uitzichten. De gemeente heeft de werkzaamheden noodgedwongen moeten aanpassen en vraagt om begrip bij de inwoners.

Maatregelen rondom groen

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft de gemeente Leudal de werkzaamheden aangepast en extra maatregelen genomen:

  • Bermen Maaien: er worden drie machines ingezet om de bermen te maaien, waarbij één machine zich uitsluitend richt op het maaien van verkeerspunten voor verkeersveiligheid. Extra personeel wordt ingezet voor het maaien rondom obstakels.
  • Gazons Maaien: Door de natte omstandigheden is een achterstand opgelopen bij het maaien van de gazons. Er is extra capaciteit ingezet om deze achterstand in te halen en het gemaaide gras wordt opgeruimd waar dit nodig is.
  • Hagen en Blokhagen: er is drie weken eerder dan gebruikelijk begonnen met het knippen van hagen en blokhagen om te voorkomen dat ze te hoog en onoverzichtelijk worden.

Riolering en Bestrating

De aanleg van nieuwe riolering en bestrating ondervindt aanzienlijke hinder door het overvloedige water, wat leidt tot vertragingen. Aannemers werken letterlijk in het water door de regen, met instromend zand en modder die het werk bemoeilijken. Er wordt geprobeerd de werkzaamheden gefaseerd uit te voeren om niet te grote stukken tegelijk op te breken.

Wegbeheer

  • Onverharde Wegen: Door de vele regen ontstaan er snel weer gaten in onlangs opgeknapte wegen. Over enkele maanden wordt, afhankelijk van het weer, geprobeerd opnieuw na te slepen, afhankelijk van de weersomstandigheden.
  • Bermen: Verzakte bermen worden aangevuld en/of dichtgetrokken met uitgespoelde grond, zodra het weer het toelaat.
  • Klinkerwegen: Losliggende klinkers worden eveneens onder andere omstandigheden met nieuw zand ingeveegd.
  • Splitten Wegen: Deze werkzaamheden worden uitgesteld totdat er een periode van droog weer wordt voorspeld.

Uw Begrip is Belangrijk

De gemeente vraagt om uw begrip voor deze situatie. "Onze teams werken hard om alles bij te houden en helpen elkaar waar mogelijk. Uiteraard kunt u klachten altijd via de beschikbare kanalen melden. Het kan zijn dat de afhandeltijden door de omstandigheden langer zijn, maar we doen ons uiterste best om alles zo snel mogelijk weer op orde te krijgen en de verkeersveiligheid te garanderen."

Blijf Geïnformeerd

Kijk regelmatig op de gemeentelijke website. Heeft u vragen of specifieke zorgen, neem dan contact op via telefoonnummer: 0475-85 90 00. Een melding maken kunt u doen via de Buiten Beter app. Hierdoor kunt u ook de status van uw melding nauwkeurig volgen.

"Dank u wel voor uw geduld en begrip tijdens deze uitzonderlijke omstandigheden."

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
310524/HvL

Wellicht interessant