img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-6-2024 12:32

Vijf Midden-Limburgse gemeenten richten Stichting Urgente Noden (SUN) op

Midden-Limburg - 6 juni 2024 - Rondkomen wordt tegenwoordig voor steeds meer inwoners lastiger. Inwoners kunnen voor ondersteuning en advies al terecht bij meerdere instanties, zoals de Verder Groep, ’t Vraagpunt en de gemeente. Als aanvulling daarop hebben de Midden-Limburgse gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Echt-Susteren en Roerdalen een SUN-noodhulpbureau voor Midden-Limburg opgericht.

Ondersteuning

Door allerlei omstandigheden kunnen inwoners plotseling te maken krijgen met urgente financiële noden. In zo’n situatie kan het SUN-noodhulpbureau middels een gift of renteloze lening ondersteuning bieden. Alleen inwoners die geen gebruik kunnen maken van een andere voorziening, komen in aanmerking bij SUN.

Erger voorkomen

Wethouder Huub van Helden (Sociaal Domein), gemeente Leudal: "Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen kan rondkomen als je ziet wat het dagelijkse leven tegenwoordig kost. Zelfs bij tweeverdieners. In Leudal moet iedereen kunnen meedoen. Door sterk in te zetten op vroegsignalering en schuldhulpverlening zorgen we ervoor dat een inwoner er niet alleen voor staat en dat een financiële situatie niet onnodig verergerd. De ondersteuning die Stichting SUN hierbij kan bieden, is vanuit preventief oogpunt een waardevolle toevoeging."

Aanvraag

Inwoners in financiële nood kunnen niet zelf contact opnemen met Stichting SUN. Dat doet een hulpverlener. Dat is bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, iemand van de gemeente of Synthese of een huisarts. Een SUN-aanvraag kan ingediend worden voor bijvoorbeeld voeding, woninginrichting, een paspoort, aanschaf van medicijnen of studiekosten.

Meer informatie is te vinden op deze webpagina van Gemeente Leudal.  

Foto: gemeente Leudal (wethouder Huub van Helden tekent namens de gemeente Leudal)
060624/HvL

Wellicht interessant