img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-6-2024 15:29

Themawandeling 'Archeologische vondsten in Stevensweert'

Stevensweert - 14 juni 2024 - Op zondag 16 juni organiseert VVV Stevensweert een bijzondere themawandeling in de vestingplaats Stevensweert in het kader van de Nationale Archeologiedagen. Stevensweert vormt samen met Ohé en Laak het ‘Eiland in de Maas’. Ten noorden en oosten van Stevensweert zijn door grindwinning plassen ontstaan. Tijdens deze baggerwerkzaamheden kwamen naast zand en grind, ook waardevolle archeologische vondsten naar boven.

Het verhaal achter de Kantharos van Stevensweert

De meeste unieke vondst is de Kantharos van Stevensweert. Mede door een jarenlange juridische procedure kreeg deze 2000 jaar oude Grieks-Romeinse drinkbeker veel bekendheid. In Stevensweert staat een replica. Het unieke verhaal achter de replica, vertelt de gids tijdens deze wandeling. Het origineel is tijdelijk terug in Limburg en kun je tot en met 2 februari 2025 in het Limburgs Museum in Venlo bewonderen.

Andere Archeologische Parels

De gids besteedt ook aandacht aan diverse andere bagger- en bodemvondsten zoals het kasteel van Stevensweert en de reconstructie van de vestingwerken. En je komt langs maar liefst drie Archeo Vindplaatsen van de Archeo Route Limburg.

Praktische informatie

wanneer - zondag 16 juni 2024, aanvang 13.30 uur

waar - startlocatie is bij VVV Stevensweert, Jan van Steffeswertplein 1, Stevensweert.

aanmelden - reserveren is verplicht en kan via www.webshophartvanlimburg.nl. Deelnemers kunnen gratis het museum Stevensweert-Ohé en Laak bezoeken.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Limburg Marketing
150624/HvL

Wellicht interessant