img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-8-2024 15:10

Cursiefje deken Miltenburg - Olympisch Goud

Thorn - 14 augustus  2024 - Deken Wim Miltenburg van het dekenaat Thorn deelt regelmatig zijn persoonlijke kijk op het leven in zijn 'Cursiefjes'. Soms zomaar tot vermaak. Een andere keer serieus van toon, zodat het tot nadenken stemt. Dit is zijn nieuwe column, die we met zijn toestemming hier natuurlijk weer graag met jullie delen: 

Olympisch Goud

“Als je niet bang bent voor een droom, droom je niet groot genoeg", sprak  Sifan Hassan vlak voor haar gouden marathon. Zij citeerde daarmee een Amerikaanse bokser. 

In deze zomer onderbreken we op de zondagen zes weken lang de gewone lezing uit het Marcusevangelie om te horen over ons hoogste ideaal. Jezus die ons zegt: “Ik ben het levende Brood.“ Dit is zoveel méér dan wij kunnen dromen: dat Hij onder ons aanwezig wil blijven onder de gedaante van de gezegende hostie. Dit uitleggen of bewijzen schiet altijd tekort; het komt aan op vertrouwen op Jezus woorden.

Het is waard het alledaagse leven in deze vakantietijd te onderbreken om dit geloofsmysterie op ons te laten inwerken. Het raakt ons levensdoel; het bepaalt het eeuwige leven. En het heeft impact op ons leven nu; het mag het doel zijn waarvan wij dromen! Zonder Jezus als dé Allerheiligste dromen wij niet groot genoeg. Het is iedere zondag voor ons bereikbaar. Waarom zouden we dit goud laten liggen? Jezus heeft zijn marathon voor ieder van ons gelopen. En het goud deelt Hij met ons!

Wim Miltenburg fso, pastoor-deken

Wellicht interessant