img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-8-2024 13:30

Sfeerreportage fietstocht van St. Servaas naar St. Servaas

Nunhem - 20 augustus 2024 - Zondag 18 augustus werd door ongeveer 250 wielrenners gefietst van de Sint Servaaskapel in Nunhem naar de Sint Servaasbasiliek in Maastricht. De fietstocht is een van de vele evenementen die door “Same väör oos Kepèl” is georganiseerd ten behoeve van de restauratie van de Sint Servaaskapel in Nunhem. Wij volgden de renners van Nunhem naar Maastricht en maakten er een videoreportage van. 

Kijk hoe burgemeester Désirée Schmalschläger het startsein geeft aan de wielrenners. Interviews met renners, de aankomst in Maastricht, hoe pastoor deken Dautzenberg de wielrenners zegent en het initiatief een warm hart toedraagt en natuurlijk tot slot de aankomst in Nunhem.

Komende activiteiten voor de Sint Servaaskapel

Komend weekend is iedereen ook weer welkom in Nunhem. Vrijdag 23 augustus is er het Locals festival. Een kleinschalig festival georganiseerd in een klein dorp door locals voor locals en natuurlijk voor iedereen die zin heeft in een feestje !

Zaterdag 24 augustus organiseert  “Same väör oos Kepèl” ‘Preuf Nûnem’. Een culinair evenement op het Herman Meddensplein waar je kunt genieten van alles wat Nunhem en omstreken op culinair gebied te bieden heeft. Ook hiervan komt de opbrengst wederom ten goede aan de restauratie van de Sint Servaaskapel. 

Foto en video Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
200824/LvL

Wellicht interessant