img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-9-2024 10:27

Gemeente Roermond sluit aan bij landelijke campagne tegen fatbike-problematiek

Roermond - 7 september 2024 - Gemeente Roermond sluit zich als eerste Limburgse gemeente aan bij de landelijke campagne 't Kan Hard Gaan' tegen fatbike-problematiek. De gemeente maakt zich ernstige zorgen over de opkomst van fatbikes in het verkeer. De combinatie van vaak jonge gebruikers, hoge snelheden, gebrek aan bescherming zoals helmen, en fietsen van wisselende kwaliteit heeft geleid tot een alarmerend aantal ongelukken, soms met ernstige afloop. 

Gemeente Roermond sluit aan bij landelijke campagne tegen fatbike problematiek

De gemeente Roermond ondertekende vorig jaar als enige Limburgse gemeente, samen met steden als Haarlem, Amsterdam en nog 30 andere gemeenten een petitie die oproept tot strengere wet- en regelgeving omtrent fatbikes.

Wethouder Vincent Zwijnenberg: "Waar dit eerst vooral een probleem van de Randstad leek te zijn, zien we nu ook vaker in onze eigen regio de gevaren van de fatbike. Als gemeente is het onze verantwoordelijkheid om de veiligheid van onze inwoners te borgen. Daarom steunen wij deze landelijke campagne."

De petitie pleit voor maatregelen zoals een opvoerverbod, een minimale leeftijdsgrens en een helmplicht voor fatbike-gebruikers. De oproep is vorig jaar ingediend bij de vorige minister en wordt landelijk breed gedragen. Om de aandacht te vestigen op de gevaren van fatbikes start vanaf vandaag de landelijke campagne ‘t Kan Hard Gaan’. Deze campagne heeft als doel om gebruikers bewust te maken van de risico's die gepaard gaan met het gebruik van fatbikes en e-bikes, en hen te informeren over de geldende regels.

Gemeente Roermond ondersteunt deze campagne en zal deze zowel lokaal als regionaal uitdragen.

Foto: Unsplash  

Wellicht interessant