img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-9-2024 11:12

Gemeente Maasgouw geeft update over Harmoniezaal Linne

Linne - 6 september 2024 - Eerder dit jaar heeft de eigenaar van zalencentrum De Harmonie in Linne het pand te koop aangeboden aan de gemeente Maasgouw. De gemeente geeft nu een update over de huidige stand van zaken. Lees verder onder de foto.   

Gemeente Maasgouw geeft update over Harmoniezaal Linne

De gemeente Maasgouw is met de eigenaar in gesprek gegaan over de verkoopvoorwaarden en heeft een taxatie uit laten voeren. Afgelopen juli zijn er bouwkundige en installatietechnische inspecties uitgevoerd. Op basis hiervan zijn de onderhandelingen met de eigenaar gestart.

Om de aankoop te kunnen doen is krediet nodig. Het is aan de gemeenteraad om een besluit te nemen over het beschikbaar stellen van het krediet. Als de Harmoniezaal wordt aangekocht, wordt de Harmoniezaal beheerd en geëxploiteerd door een stichting. De Stichting Beheer Harmoniezaal Linne is in oprichting. Zij hebben een exploitatieplan en begroting opgesteld. Ook is er een programma van eisen opgesteld. Deze zijn meegenomen in de bouwkundige rapporten.

De werkzaamheden bevinden zich in de afrondende fase. De verwachting is dat een voorstel in de raadsvergadering van december behandeld kan worden.

Foto: Leon van Lier (Harmoniezaal Linne)

Wellicht interessant