img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-9-2024 13:22

Bisschop Van den Hout benoemt bisdomstaf

Roermond - 7 september 2024 - Bisschop Ron van den Hout heeft een staf voor het bisdom Roermond benoemd.  Deze vormt samen met de bisschop het bestuur van het bisdom. Hulpbisschop Mgr. Dr. Everard de Jong is bevestigd zijn functie als vicaris-generaal van het bisdom Roermond. Daarnaast is Lic. Harry Quaedvlieg voor een periode van één jaar eveneens benoemd tot vicaris-generaal.

Bisschop Van den Hout benoemt bisdomstaf

Mgr. Everard De Jong en vicaris Lic. Harry Quaedvlieg bekleedden deze functies ook al onder Mgr. Harrie Smeets. Zij behouden vooralsnog de portefeuilles die ze voorheen hadden. Een vicaris-generaal is de rechterhand van een bisschop en kan hem in voorkomende gevallen ook vervangen. Verder maken van de bisdomstaf deel uit algemeen-econoom Drs. Ing. Frank Hamers, kanselier Mr. Lic. Gerrit Smulders en communicatieadviseur Matheu Bemelmans.

De bisschop kiest ervoor om een kleinere staf te benoemen en daarnaast meer met bisschoppelijk gedelegeerden voor deeltaken te werken. De priesters die voorheen bisschoppelijk vicaris waren, zijn benoemd tot bisschoppelijk gedelegeerde. Zij maken geen deel meer uit van de bisdomstaf, maar blijven wel de portefeuilles behartigen die ze voorheen hadden en zullen vanuit die hoedanigheid regelmatig met de bisschop en de staf overleggen.

Pastoor Vincent Goulmy is benoemd tot gedelegeerde voor missie en missionaire vorming, deken Drs. Ed Smeets tot gedelegeerde voor liturgie en kerkmuziek en oud-deken Wilbert van Rens tot gedelegeerde voor emeriti. Dr. Lambert Hendriks blijft rector van het grootseminarie Rolduc en het Theologisch Instituut Rolduc.

Mgr. Van den Hout ziet uit naar een goede samenwerking met de betreffende medewerkers. De bisschop zal zich de komende tijd beraden op de werkwijze van de andere gremia van het bisdom, zoals de dekensvergadering en de nieuw in te stellen Priesterraad en Diocesane Pastorale Raad.

Foto: Leon van Lier 

Wellicht interessant