img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-9-2024 14:29

Streektaalconferentie 2024 en Opening Hoes veur 't Limburgs in Roermond

Roermond - 7 september 2024 - De jaarlijkse nationale streektaalconferentie vindt dit jaar plaats in Roermond op vrijdag 20 september. De conferentie vindt plaats in het Hoes veur 't Limburgs, dat later die dag officieel wordt geopend. Het thema van de streektaalconferentie is Dialek op sjoot én sjool, over meertalige opvoeding én educatie. Uit onderzoek wereldwijd blijkt dat kinderen er baat bij hebben zich op jonge leeftijd meer dan één taal eigen te maken. 

Programma

Het thema van de streektaalconferentie is Dialek op sjoot én sjool, over meertalige opvoeding én educatie. Uit onderzoek wereldwijd blijkt dat kinderen er baat bij hebben zich op jonge leeftijd meer dan één taal eigen te maken. Daarom zoomt de Streektaalconferentie 2024 dit jaar in op het thema meertalige opvoeding én educatie. Diverse sprekers laten hun licht schijnen op educatieve manieren ten behoeve van dialecten en meertaligheid. 

Het volledige programma vindt u op deze webpagina van hoesveurtlimburgs.nl.

Hoes veur 't Limburgs

Het Hoes veur 't Limburgs is gevestigd in De Weerstand in Roermond, het voormalige Philipsterrein aan de Bredeweg. Het Hoes wordt een een ontmoetings-, inspiratie- en vergaderplek voor vrijwilligers, makers, organisaties en geïnteresseerden die zich met de Limburgse taal bezighouden.

Neem ook eens een kijkje op de website hoesveurtlimburg.nl.

Praktische informatie

wanneer - vrijdag 20 september 2024, 9.30 uur (streektaalconferentie), 16.00 uur (officiële opening Hoes veur 't Limburgs)

waar - Het Hoes veur ’t Limburgs in het Weerstandsgebouw aan de Bredeweg 10 in Roermond 

inschrijving - zowel de conferentie als de opening zijn apart als in combinatie bij te wonen. Deelname aan de conferentie kost € 15,00 waarbij een lunch is inbegrepen. Inschrijving en betaling van dat bedrag dient voor 13 september te geschieden. Deelname aan alleen de opening van het Hoes veur ’t Limburgs is gratis. Voor inschrijving en keuze uit het programma kunt u terecht op deze webpagina van hoesveurtlimburg.nl. Aanmelden kan tot vrijdag 13 september.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto's: Hoes veur 't Limburgs

Wellicht interessant