img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-9-2024 11:13

Help Stichting SOCAS bij de financiering van een nieuwe boot!

Roermond - 8 september 2024 - Stichting SOCAS verzorgt met twee boten gezellige, kleinschalige vaartochten op de Maas en de Midden-Limburgse Maasplassen voor mensen met een beperking. Eén van de twee boten - de Flipper - is heel erg toe aan vervanging en daar is veel geld voor nodig: € 100.000. Helpt u mee? Uw donatie wordt zeer gewaardeerd en geeft de doelgroep nu en in de toekomst een onvergetelijk dagje uit op de Maasplassen.

Help Stichting SOCAS bij de financiering van een nieuwe boot!

SOCAS (Stichting Ondersteuning Culturele Activiteiten Samen met en voor mensen met een beperking) vaart veel voor Daelzicht, Koraal, Pergamijn, PSW en SGL, maar ook voor kleinere organisaties als het Toon Hermans huis of een Herbergier huis.

In de afgelopen jaren hebben 35 enthousiaste vrijwilligers ruim 250 vaartochten per jaar uitgevoerd met de boten Flipper en Klepper.  

De thuishaven is bij Waterscouting Beatrix, Hatenboer 60 in Roermond.

Helpt u mee om Flipper te kunnen vervangen?

De ‘Flipper’ is pensioengerechtigd De ‘Flipper’ is een 24 jaar oude pontonboot met twee drijvers, een 20 pk benzinemotor, rolstoeltoegankelijk en met een capaciteit voor negen passagiers. Anno 2024 heeft de ‘Flipper’ echter haar pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

De doelstelling is om een duurzame vervanging te realiseren, dat wil zeggen een volledig aluminium casco, vanzelfsprekend rolstoel-toegankelijk, een volledig elektrische aandrijving, accu’s en het bijbehorende laadstation. De kosten voor de vervanging van de ‘Flipper’ bedragen € 100.000.

Om dit bedrag met subsidies en sponsorgelden te realiseren moet er nog heel wat water door de Maasplassen stromen. Hoe mooi zou het zijn als met uw/jullie gift een nieuwe duurzame boot gerealiseerd kan worden en de stichting SOCAS haar ambitie kan blijven waarmaken! Bankrekening stichting SOCAS: NL03 RABO 0337 887 764 o.v.v. Flipper gaat met pensioen

Michel Ten Hacken, voorzitter Stichting SOCAS: "Uw donatie wordt zeer gewaardeerd en geeft de doelgroep nu en in de toekomst een onvergetelijk dagje uit op de Maasplassen." 

Wellicht interessant