img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-9-2024 11:38

Actie voor veilig fietsparkeren op station Roermond

Roermond - 16 september 2024 - In september zetten NS, ProRail en gemeenten op 25 stations reizigers in het zonnetje die kiezen voor de combinatie van fiets en het ov. Tegelijkertijd wordt extra aandacht gevraagd voor het parkeren van fietsen. Deze gezamenlijke inspanning, bekend als de #posifiets-maand, heeft als doel de stationsomgeving netjes, prettig en toegankelijk te houden. Op donderdag 19 september is het promoteam van #posifiets aanwezig op station Roermond.

Actie voor veilig fietsparkeren op station Roermond

Promoteam in Roermond 

Op donderdag 19 september is een speciaal promoteam van #posifiets op station Roermond om reizigers te helpen en informeren over stallingsmogelijkheden. Daarnaast delen ze gratis fietslampjes uit, waarmee reizigers die de keuze maken voor fiets en ov in het zonnetje worden gezet.  

#posifiets-aanpak 

De #posifiets-aanpak zet in op vaker fietsen, veilig fietsen en goed stallen en is ontwikkeld in Limburg. De campagne is op 28 augustus jl. gestart op station Maastricht.

Dit jaar werken NS en ProRail samen met de volgende gemeenten: Maastricht, Overbetuwe, Rheden, Doetinchem, Harlingen, Utrecht, Almere, Baarn, Hollandse Kroon, Alkmaar, Den Helder, Purmerend, Alphen aan den Rijn, Goes, Roermond, Eindhoven, Helmond Vlissingen, Bergen op Zoom en Boxtel. 

Foto: Pixabay

Wellicht interessant