img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-9-2024 13:41

Gemeente Leudal zet zich in voor toekomst MFC De Postkoets Horn

Horn - 16 september 2024 - De gemeente Leudal heeft de Werkgroep Postkoets24 zes weken de tijd gegeven om een goed onderbouwd ondernemings- en financieringsplan voor te leggen voor de exploitatie van het Multi Functioneel Centrum (MFC) De Postkoets in Horn. Dit plan moet ervoor zorgen dat de maatschappelijke activiteiten in De Postkoets kunnen worden voortgezet en daarmee de toekomst van het centrum verzekerd blijft.

Gemeente Leudal zet zich in voor toekomst MFC De Postkoets Horn

In juli van dit jaar nam de gemeente het besluit om de exploitatie van De Postkoets voort te zetten met een nieuw bestuur uit de Werkgroep Postkoets24, gesteund door een nieuw op te richten stichting. Dit besluit werd genomen op basis van het sterke draagvlak onder de bewoners van Horn. In de afgelopen weken heeft de gemeente echter nogmaals geprobeerd om een gezamenlijk bestuur te vormen, bestaande uit leden van het huidige stichtingsbestuur en de Werkgroep Postkoets24. Helaas zijn deze inspanningen niet succesvol gebleken.

Gedetailleerd ondernemingsplan

Als gevolg hiervan heeft de gemeente nu een nieuwe stap gezet. De werkgroep heeft tot 23 oktober 2024 de tijd gekregen om een gedetailleerd ondernemingsplan in te dienen dat de financiële en operationele haalbaarheid van de exploitatie van De Postkoets aantoont. Zonder een goedgekeurd plan zal er per 1 februari 2025 geen bestuur meer beschikbaar zijn om het centrum te beheren, wat grote gevolgen kan hebben voor de maatschappelijke activiteiten die er plaatsvinden.

Gemeente Leudal hoopt dat dit lukt

Wethouder Huub van Helden benadrukt het belang van een goede uitkomst: "De Postkoets is van grote waarde voor de gemeenschap van Horn. We hebben er alles aan gedaan om de betrokken partijen bij elkaar te brengen, maar vooralsnog zonder het gewenste resultaat. Het is nu aan de Werkgroep Postkoets24 om met een ondernemingsplan te komen waarmee de activiteiten in De Postkoets kunnen worden voortgezet.”

Archieffoto: Leon van Lier

Wellicht interessant