img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-9-2024 13:01

Alzheimer Café Leudal - Bewegen op muziek

Heythuysen - 22 september 2024 - Bewegen is essentieel voor onze gezondheid en het wordt nog leuker en makkelijker wanneer we het op muziek doen. Muziektherapeute Esther Alofs zal vertellen hoe muziek ingezet kan worden om mensen met dementie op een natuurlijke en plezierige manier in beweging te krijgen in het Alzheimercafé Leudal op dinsdagavond 24 september in Zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen. 

Alzheimer Café Leudal

Op 21 september staat de Wereld Alzheimer dag in het teken van bewegen. Bewegen is essentieel voor onze gezondheid en het wordt nog leuker en makkelijker wanneer we het op muziek doen. Muziek is immers een onmisbaar onderdeel van ons leven en zet ons automatisch in beweging. Dit geldt ook voor mensen met dementie. Het activeren van de hersenen door muziek kan bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het welzijn van mensen met dementie.

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 24 september 2024, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal gaat om 19.00 uur open)

waar - Zorgcentrum Beek en Bos, L’Unionlaan 1 te Heythuysen

deelname - Toegang is vrij. Koffie en thee zijn gratis; voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd

aanmelden - aanmelden is niet nodig 

meer informatie - kijk op de FB-pagina van het Alzheimer Café Leudal of stuur een e-mail naar alzheimercafeleudal@gmail.com  

Vrijwilliger worden bij het Alzheimer Café Leudal? 

Mocht u zich in willen zetten voor het Alzheimercafé, loop dan gerust binnen. Alle hulp is welkom! Lijkt het u leuk om koffie te schenken en onze bezoekers te ontvangen, meldt u aan!

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: Pixabay

Wellicht interessant