img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-10-2024 18:00

Huldiging zestal schutterij St Nicolaas in de Bombardon in Heythuysen

Heythuysen - 1 oktober 2024 - Op vrijdag 20 oktober was het dan zover. Het zestal van schutterij Sint Nicolaas dat d'n Um naar Heythuysen had gehaald werd gehuldigd in de Bombardon in Heythuysen. Nadat ze met een brandweerauto een voor een aan huis waren opgehaald, werden ze bij de Bombardon opgewacht door een grote menigte mensen die hun kwamen feliciteren. Veel mensen uit de omgeving, verenigingen en delegaties van schutterijen kwamen langs.

DeltaLimburg.nl sprak tijdens de receptie met de president van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie Anoesjka Koopmans. Ze sprak haar lof uit over de voortvarende aanpak die schutterij Sint Nicolaas aan de dag legde direct na het winnen van het OLS in Beekdaelen.

Tijdens de receptie maakten ook de leden van het stichtingsbestuur OLS Heytse 2025 hun opwachting. DeltaLimburg.nl sprak alvast met voorzitter Guul Smeets en penningmeester Tjeu Mertens. Guul Smeets gaf aan dat de organisatie al een heel eind op weg is. Hij zei dat ze met de plannen wel afhankelijk zijn van provincie, gemeente en de veiligheidsregio en riep op hun daarin positief te ondersteunen. Ook deed hij een oproep aan vrijwilligers, niet alleen uit Heythuysen maar uit heel Leudal en uit de schutterswereld. Er zijn heel veel vrijwilligers nodig en het OLS 2025 kan alleen een succes worden als we er gezamenlijk de schouders onder zetten, aldus Guul Smeets.

Penningmeester Tjeu Mertens gaf aan dat er nog niet veel over de cijfers gezegd kan worden maar dat hij op basis van wat hij gezien had rekening hield met een begroting van 1,5 miljoen euro. Dat is meer dan het afgelopen jaar in Beekdaelen terwijl er ten opzichte van Beekdaelen minder subsidie beschikbaar zal zijn. Het streven is desondanks om het OLS 2025 budgetneutraal te kunnen organiseren en liefst nog wat over te houden, aldus Tjeu Mertens.

Foto en reportage Leon van Lier|interviews Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant