img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-10-2024 18:15

Videoreportage koningschieten schutterij Sint Nicolaas Heythuysen

Heythuysen - 17 oktober 2024 - Op zondag 6 oktober werd er binnen schutterij Sint Nicolaas Heythuysen gestreden om het koningschap. Wie gaat met de eer strijken en mag als schutterskoning of koningin het OLS 2025 in Heythuysen gaan meemaken? Nadat de schutterij bij de kerk de koningsparen van 2024 had opgehaald en in optocht naar de Sjöttehook had begeleid kon de strijd beginnen. Kijk naar de videoreportage die DeltaLimburg.nl maakte van dit evenement.

Jeugdkoning

Voor het jeugdkoningschieten was de strijd na 41 schoten beslecht. Hoewel de koningsvogel bleef hangen na een schot van Tuur Frenken, zorgde een windvlaag ervoor dat de vogel toch viel net voordat de volgende schutter aan de beurt was. Daarmee werd de zes-jarige Tuur Frenken jeugdkoning 2025 voor schutterij Sint Nicolaas.

Koning of koningin

32 leden hadden zich ingeschreven voor de strijd om het schutterskoningschap 2025. Na 148 schoten was het Kristy Claessen die de vogel afschoot. Zij zal schutterij Sint Nicolaas komend jaar vertegenwoordigen als schutterkoningin. Haar partner Marc v. Nieuwenborg zal Kristy vergezellen als koning.

Kijk naar een uitgebreid verslag met natuurlijk veel interviews met o.a. de nieuwe jeugdkoning Tuur Frenken en de nieuwe koningin Kristy Claessen. Maar ook met deelnemers en met de generaal van de schutterij. 

Foto en reportage Leon van Lier|interviews Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant