img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-8-2020 13:25

Burendag 2020 - voor de deur!

11 augustus 2020 - Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In 2020 wordt Burendag op 26 september gevierd, maar wel net iets anders dan anders. Met voldoende onderlinge afstand en op een veilige manier: voor de deur! Weet jij al hoe je het gaat vieren?

Weet jij al hoe je Burendag voor de deur gaat vieren of kun je extra inspiratie gebruiken?  

Laat je inspireren door de organisatoren Douwe Egberts en het Oranjefonds: 

- Klussen en tuinieren

- Burenbingo

- Spelletjesmiddag

- Buurtconcert: heb je muzikale buurtbewoners? Organiseer een buurtconcert op afstand.

- Buurt schoonmaken: steek samen met de gehele buurt eens goed de handen uit de mouwen voor een schone buurt. Opgeruimd woont netjes!

Om je te ondersteunen bij het organiseren van meer activiteiten in de buurt heeft het Oranje Fonds het Betrokken Buurt Boekje gemaakt. Dit boekje kun je hier gratis downloaden. In het boekje vind je verschillende tips over bijvoorbeeld het opzetten van activiteiten, het betrekken van buurtbewoners, het regelen van financiën en nog veel meer.  

Wil je weten welke activiteiten er in jouw buurt zijn georganiseerd? Klik dan hier.

Burendag werd in Nederland voor het eerst gevierd in 2006. Toen werd het door Douwe Egberts georganiseerd met het oog op reclame voor hun koffie. Sinds 2008 organiseren ze deze dag samen met het Oranje Fonds. Het doel is om mensen en buren dichter bij elkaar te brengen en ze een motivatie te geven om ook echt een buurtactiviteit te organiseren.

Foto FB Burendag / collage DeltaLimburg.nl

Wellicht interessant