img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-11-2018 16:09

Jubileumcadeau Mgr. Wiertz € 10.000 voor goede doel

Roermond - 19 november 2018 - De inzameling die heeft plaatsgevonden ter gelegenheid van het dubbeljubileum van Mgr. Wiertz heeft bijna tienduizend euro opgebracht. Het geld is bestemd voor een school voor kinderen van vluchtelingen uit Eritrea in Sudan.

Mgr. Frans Wiertz

Eind september vierde de emeritus-bisschop Frans Wiertz dat hij 25 jaar geleden tot bisschop werd gewijd en 50 jaar geleden tot priester. Een dubbel jubileum dat werd gevierd met een feestelijke eucharistieviering in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.
 
Het was de wens van Mgr. Wiertz om geen persoonlijke cadeaus te ontvangen, maar een financiële bijdrage ten behoeve het onderwijsproject in Sudan. In Sudan werkt de Limburgse priester Mgr. Bert van Megen als pauselijk nuntius. Hij is betrokken bij een school waar kinderen van Eritrese vluchtelingen worden opgevangen en onderwijs kunnen krijgen. Bij een eerder bezoek aan dit land heeft Mgr. Wiertz de betreffende school zelf bezocht. 
 
De emeritus-bisschop is zeer onder de indruk van het bedrag en laat weten iedereen zeer dankbaar te zijn die hieraan heeft bijgedragen.

Foto: Bisdom Roermond

Wellicht interessant